Islattı, 'Bugünün amacı dünyada insanlardan başka canlıların da olduğunu anlamaktır'

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, bu günün amacının dünyada insanlardan başka canlıların da hislerinin olduğunu anlayabilmek ve yaşam haklarına saygı duyabilmek olduğunu söyledi.

Islattı, 'Bugünün amacı dünyada insanlardan başka canlıların da olduğunu anlamaktır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir El Bin Nefes Derneği Başkanı Yağmur Islattı Aydın, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.  Sokaktaki canlara karşı katliamlar, işkenceler ve eziyetlerin devam ettiğini söyleyen Islattı Aydın, ülkemizde ne yazık ki özellikle sokak hayvanlarına karşı ciddi bir kampanya yürütülmekte. Çözümün sokaklarda yaşayan hayvanlarımızın barınaklarda hapsedilmesi olarak gösterilmektedir. Ancak bu asla bir çözüm değildir, olmayacaktır. Bugün ülkemizdeki belediyelerin yaklaşık %80 inde bir bakımevi dahi bulunmuyor. Bu durumda hayvanların toplatılması gibi bir karar imza atmak onların ölüm fermanlarını imzalamak demektir" dedi.

Uzun yıllardır sokaktaki canların yaşam haklarına karşı mücadele verdiklerini söyleyen Islattı Aydın, "Çözüm devlet eliyle tüm il, ilçe belediyelerinde ve köylerde ivedilikle bir kısırlaştırma kampanyası başlatmak ve devlet eliyle üretimin yasaklanmasını da sağlayarak hayvanlarını sokaklara terk edenlere ağır cezalar uygulamaktır. Bizlerin yıllardır söylemiş olduğu bu çözüm uygulanmaya başlandığında sokak hayvanları sorunu da kendiliğinden kısa bir süre içerisinde ortadan kalkacaktır" dedi.

"Yıllardır bu mücadele içinde yaşam hakkını korumaya çalışıyoruz"

5199 sayılı hayvanları koruma kanununun ivedilikle revize edilmesi gerektiğini aktaran Islattı Aydın, "Hayvanları katledenlere ertelemesiz hapis cezası gelmelidir. Unutulmamalıdır ki; hayvana şiddet insana şiddetin de ilk adımıdır ve her canlı yaşama hakkına sahiptir. Biz; yıllardır bu mücadele içinde kurtarabildiklerimizi kurtarıyor kurtaramadıklarımıza ağlıyoruz.  Yıllardır bu mücadele içinde yaşam hakkını korumaya çalışıyoruz. Her gün katliam haberleri ile uyanıyorken, ülkemizde her yıl binlerce sokak hayvanı eziyet görerek ölüyorken 4 ekimi kutlamıyor, sadece katledilen binlerce canımız adına anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Burcu Temel