İpsala OSB için ilk adımlar atıldı, firmalarla Edirne Valiliği arasında protokol imzalandı

Edirne'nin İpsala İlçesi'nde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde işletme kuracak firmalar ile Edirne Valiliği arasında sözleşme imzalandı. İlk yer tahsisi yapılan Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü ve diğer firmalarla anlaşma sağlandı. Yapılan anlaşma ile birlikte valilik ile 6 firma yetkilisi arasında protokol imzalandı.

İpsala OSB için ilk adımlar atıldı, firmalarla Edirne Valiliği arasında protokol imzalandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği ile İpsala'daki Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsis edilen 6 firma arasında anlaşma sağlandı. Edirne Valisi Yunus Sezer'i makamında ziyaret eden firma yetkilileri, bölgeye yapacakları yatırımlarla ilgili bilgi verdi.

 Yapılan görüşmeler sonrası 6 firma yetkilisinin katılımıyla protokol imza töreni düzenlendi. İmza töreninde gazetecilere açıklamada bulunan Edirne Valisi Yunus Sezer, firmalara tahsis aşamasına geldiklerini ve 2024 yılı içerisinde birçok firmanın binalarını bitirmiş ve inşa etmeye başlamış olduğunu göreceklerini ifade etti.

Edirne için önemli adımlar atıldığını söyleyen Edirne Valisi Yunus Sezer, yaklaşık 3 aydır özellikle Keşan, Uzunköprü ve İpsala'da organize sanayi bölgelerinin kurulması ile ilgili bir süreci devam ettirdiklerini aktardı.

Bu süreçte çok hızlı bir şekilde yol aldıklarını ve Keşan ve İpsala'da sürecin tamamlandığını söyleyen Vali Sezer, firmalara tahsis aşamasına geldiklerini ve 2024 yılı içerisinde birçok firmanın binalarını bitirmiş ve inşa etmeye başlamış olduğunu göreceklerini ifade etti.

"Çevreye duyarlı sanayi tesislerinin kurulması bizim açımızdan çok önemli"

İpsala'daki organize sanayi bölgesinde yer tahsis ettikleri firmaların anlaşma yapmak için geldiğini aktaran Vali Sezer, "Onlara ilk tahsisler yapıldığı için yer tahsisi ile ilgili birer sözleşme imzalayacağız. Bu yoğun ve yorucu bir süreç. Bu süreci çok hızlı şekilde geride bıraktık ve yeni bir kapı açıyoruz. Edirne tarım ve turizm şehri. Yeşil sanayi dediğimiz çevreye duyarlı sanayi tesislerinin kurulması bizim açımızdan çok önemli. Yine bu sanayi besleyecek insanların yetiştirilmesi ve eğitilmesi de çok önemli. Orada sanayi odası ile bir araya geldik. Oradaki eğitim tesislerini gördük. Orada çalışacak olan kişiler organize sanayi bölgesinde eğitim alıyorlar ve daha sonra da çalışacakları firmada direk başlıyorlar. Burada da benzer bir yapılanmayı 3 ilçemiz için de yapmayı düşünüyoruz. Onlarla da eğitim noktasında bir protokol yapacağız. İlimize hayırlı olsun. İlk yatırım yapan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. İnşallah yatırımları hayırlı olur" ifadelerine yer verdi.

Tarım kredi genel müdürlüğüne de İpsala Organize Sanayi Bölgesi'nden yer tahsis ettiklerini belirten Vali Sezer,  Türkiye'nin en büyük çeltik alımı ve paketlemesi ile ilgili fabrikayı da sene sonuna kadar tamamlayacaklarını vurguladı.

"Tarıma dayalı sanayi tesisleri olacak"

Bölgede önemli ve büyük bir yatırım yapacaklarını belirten Vali Sezer, "Hem tarım bakanımıza hem tarım kredi genel müdürlüğü ekibine de ayrıca teşekkür ediyoruz. Daha önce Keşan'a planlanmıştı ama İpsala daha hızlı davrandı o bölgede başladık. Çok kısa sürede 2024'ün başında temel atıp orada çalışmalarına başlayacaklar. Tarıma dayalı sanayi tesisleri olacak. Çevreye duyarlı ve çevreyi kirletmeyecek tesislere yer vereceğiz. Bunu da destekleyeceğiz. Hem önemli istihdam kaynağımız olacak hem de İlimize ve ülkemize katma değeri olan tesisler olacak" dedi.

İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili de yatırımların bölge halkı ve Edirnelilere hayırlı olmasını diledi.  Firma yetkilileri de yapacakları yatırımlarla bölgeyi kalkındırmak ve katkı sağlamak istediklerini ifade ettiler.

Doğukan Vurgun