İndirime gidilen Pazar arazisinde 4'üncü ihale

Edirne Belediyesi tarafından tartışmalı şekilde ihaleye çıkartılan ve taliplisi çıkmayan Ulus Pazarı'nda 4 kez satışa çıkıyor. 3 defa ihale edilen ve taliplisi çıkmayan arazinin bedeli Edirne Belediyesi tarafından düşürülmüştü.

İndirime gidilen Pazar arazisinde 4'üncü ihale
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte haftalardır gündemde olan Ulus Pazarı Arazisi Satış İhalesi 24 Ekim Salı günü saat 15.15’te Selimiye Meydanı’ndaki Belediye binasında bir kez daha ihaleye çıkıyor.

Daha önce 3 kez ihaleye çıkartılan 16 bin metrekare olan araziye talipli çıkmamıştı. Bölge esnafı ve Edirnelilerin tepkisine rağmen satılmak istenen araziye bu kez talipli çıkacak mı merak konusu?

Siyasi partilerin dışında sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da tepki gösterdiği tartışmalı ihalenin fiyatında indirime gidildi. Pazarın satış bedeli 400 milyon liradan 300 milyon liraya çekildi. Geçici teminat bedeli ise 12 milyon liradan 9 milyon liraya düşürüldü.

Edirneliler merakla bekliyor

Her hafta binlerce yerli ve yabancı vatandaş tarafından ziyaret edilen Ulus Pazarı’nın akıbeti merak konusu. Satışa çıkartılan Ulus Pazarı arazisinin akıbeti Edirnelilerin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Haber Merkezi