İlkokul öğrencileri, tasarruflu kullanımın önemine dikkat çekti

Tasarruflu kullanımın önemine dikkat çekmek amacıyla kolları sıvayan Kadripaşa İlkokulu öğrencileri, bu konuda farkındalık oluşturmak için şarkı yazıp besteledi.

İlkokul öğrencileri, tasarruflu kullanımın önemine dikkat çekti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sınıf öğretmenleri Bilşen Bakır eşliğinde aydınlatma araçlarının ülke ekonomisi açısından tasarruflu kullanımı ile ilgili çalılma yapan ve reklam filmi canlandıran  Kadripaşa İlkokulu 4/C Sınıf öğrencileri, bu konuda afiş hazırladı, röportaj yaptı ve şarkı yazıp besteledi.

Aydınlatma araçlarını tasarruflu kullanılması gerektiğini belirten öğrenciler, aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımının aile ve ülke ekonomisine katkısına dikkat çekmek için reklam filmi canlandırıp, afiş hazırladıklarını ifade etti.

"Tasarrufu her zaman ön plana almalıyız"

Gelişen teknolojinin yanı sıra aydınlatmanın da en önemli ihtiyaçlar arasında yer aldığını belirten 4/C sınıf öğrencisi Kıvanç Kucaman, aydınlatma araçlarının tasarruflu kullanımına dikkat çekmek istediklerini aktardı.

Tasarrufun her zaman ön plana alınması gerektiğini ifade eden Kucaman, "Bulunduğumuz ortamı az ve ya fazla aydınlatırsak, göz sağlığımızın bozulmasına, fazla aydınlatma ile ışık kirliliğine, fazla enerji harcamamıza, kendi sağlığımıza ve diğer canlıların sağlığına dikkat etmemiş oluruz. Böylece aileme bütçesine katkı sağlamış oluruz” Dedi.

"Tasarruflu ampuller kullanmalıyız"

Aydınlatma ile tasarrufa büyük katkı sağlandığına değinen Baran Efe Özdemir, “Aydınlatma konusunda tasarruf yaparken mutlaka tasarruflu ampul çeşitlerini kullanmalıyız. Böylece hem enerji tasarrufu yapabilir hem de göz sağlığımızı koruyabiliriz.  Özellikle tasarruflu ampuller sayesinde enerji kaynaklarımızı daha uzun ve uygun fiyatlı kullanabiliriz. Böylece ailemize daha ucuz elektrik faturaları gelir. Bu da doğal olarak ülkemizin kaynaklarını korurmuş oluruz” dedi.

Öğrencilerden Güneş Kandemir, evlerdeki flüoresan lambalar yerine akkor lambaların kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Evlerin duvarlarının ve tavanlarının açık renkli boya ile boyanması ve apartman merdiven boşluklarında da harekete duyarlı lambaların tercih edilmesi gerektiğini belirten Kandemir, tasarruflu kullanımın önemine dikkat çekti.

“Tasarruflu Lambalar” şarkısı yazan öğrencilerden İrem Korkmaz ise herkesin bilinçli kullanıcı olması gerektiğine değindi. Öğrencilerden Kadir Berkay Koyuncu da şarkıyı besteledi. Daha sonra ise öğrenciler hep birlikte şarkıyı seslendirdi.