İlköğretim Haftası düzenlenen törenle başladı

Edirne'de 2022-2023 Eğitim öğretim yılının başlaması ve ilköğretim haftası dolayısıyla tören düzenlendi.Yeni dönemin ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte İl genelinde 55 bin 417 öğrenci ders başı yaptı.

İlköğretim Haftası düzenlenen törenle başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de 2022-2023 Eğitim öğretim yılının başlaması ve ilköğretim haftası dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

Tören,İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı’nın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile başladı. Çelenk sunumunun ardından Belediye bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Düzenlenen törene, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Buradaki törenin ardından Ticaret Borsası İlkokulu’na geçildi.

Okulda düzenlenen programa Belediye Başkanı Recep Gürkan, Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, İl Jandarma Komutanı Albay Taşkın Keleş, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve beraberindeki heyet, öğrencilerden oluşan mehter takımının gösterisi ile karşılandı. Bahçede hazır bulunan Ticaret Borsası İlkokulu öğrencileri çeşitli gösteriler sundu. Vali Kırbıyık, öğrenciler ve velileri ile sohbet ederek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Öğrenci velileri ile sohbet eden Vali Kırbıyık, okul servis ücretleri ve ders kitapları ile ilgili gelen talepleri not alarak gereğini yapacaklarını ve çocukların en iyi eğitim alması için her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Öğrencilerin gösterilerinin ardından sınıfları dolaşarak öğrencilere hediye veren Vali Kırbıyık ve berberindeki heyet, çocuklarla birlikte fotoğraf çektirdi.

Ziyaret ettiği sınıfta sıranın altına saklanan bir öğrenciyi gören Kırbıyık,"Okulun ilk şakasını sen yapmış oldun" diyerek, öğrencinin heyecanını yenmesine yardımcı oldu.

“İdari kadrodaki personelimizle birlikte 5 bin 310 kişilik bir eğitim kadromuz mevcut”

Yeni eğitim öğretim yılının açılışı nedeniyle Ticaret Borsası İlkokulu’nda öğrencilerle birlikte heyecanlarına ortak olduklarını söyleyen Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık,“İlimiz genelinde 288 okulda eğitim-öğretim faaliyetlerimize başladık. 55 bin 417 öğrenci ilk ders zili ile birlikte eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamış oldular. Bu eğitim öğretim yılında 4 bin 764 öğretmenimiz görev alacak. Diğer idari kadrodaki personelimizle birlikte 5 bin 310 kişilik bir eğitim kadromuz mevcut. Bu eğitim kadromuz çocuklarımızın en iyi koşullarda en nitelikli eğitimi alması için vargüçleriyle bir yıl boyunca çalışacaklar” dedi.

“Temel hedefimiz eğitimde başarıyı arttırmak”

Eğitim-öğretim yılının en iyi koşullarda bitirilmesi için her türlü imkânı okullara, öğrencilere ve velilere sağlayacaklarını ifade eden Vali Kırbıyık,“Bu sene temel hedefimiz eğitimde başarıyı arttırmak. Geçtiğimiz yılların ortalamasına göre daha yüksek bir başarı elde edebilmek. Buradaki başarıyı sadece akademik başarı olarak adlandırmıyoruz. Bizim temel muratlarımızdan birisi tabi ki akademik başarıdır. Çocuklarımız çok daha nitelikli eğitim alsınlar. Bu aldıkları eğitimin doğal sonucu olarak da girdikleri sınavlardan çok daha fazla başarılar elde etsinler istiyoruz. Ancak temelinde ikinci bir derdimiz daha var. İyi insan yetiştirmek istiyoruz. Bu okullara gelen çocuklarımız sosyal hayatın içinde neleri yapmaları gerektiğini doğruluğu, dürüstlüğü ve toplumsal hayattaki kurallara uyumun ne kadar önemli olduğunu öğrensinler istiyoruz. İnşallah her iki amacımız doğrultusunda da iyi bir eğitim öğretim yılının geçeceğini düşünüyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

“Derslik başına düşen öğrenci sayısı 19”

Edirne’de derslik başına düşen öğrenci sayısının 19 olduğunu belirten Vali Kırbıyık,“Bu da Türkiye ortalamasına göre gayet iyi bir oran. Devam edecek yeni ihale edilen ve yeni yapılacak okullarla birlikte eğitim standartlarını yükseltme konusunda da çabalarımız devam ediyor. Bu yıl hem ders kitapları noktasında hem de yardımcı kaynak kitaplar noktasından milli eğitim müdürlüğümüz gerekli hazırlıkları yaptı. Sınıflara girdiğimizde de gördük ki her çocuğumuzun önünde kitapları hazır. Bu da eğitim öğretim kalitesine doğrudan etki edecek bir önemli bir hizmet diye değerlendiriyoruz. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize iyi bir eğitim öğretim yılı diliyoruz”ifadelerine yer verdi.

Özlem Ceylan