'İlk Evim, İş Yerim, İlk Evim Arsa' projesinin tanıtım aracı Edirnelilerle buluştu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 'İlk Evim, İlk İş Yerim' ve 'İlk Evim Arsa' kampanyasına dair merak edilen soruların yanıt bulması için Edirne'ye gelen tanıtım aracı yoğun ilgi gördü.

'İlk Evim, İş Yerim, İlk Evim Arsa' projesinin tanıtım aracı Edirnelilerle buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim ve İlk İş Yerim” kampanyasına ilişkin soruların cevaplanması amacıyla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan tanıtım aracı, Saraçlar Caddesinde vatandaşlar ile bir araya geldi. Sanal gerçeklik gözlüğü ile evleri dolaşıp görevlilerden bilgi alan Edirneli vatandaşlar, merak ettikleri sorulara yanıt buldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ tarafından hazırlanan “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” tanıtım aracı, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını vatandaşlara yerinde anlatmak amacıyla şehir turlarına başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada 500 bin sosyal konut, 1 milyon arsa ve 50 bin iş yeri ile Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olan “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” projesine 7,5 milyonluk rekor başvuru yapıldığı belirtildi.

Vatandaşların projeyle ilgili merak ettikleri sorular sosyal medya, yazılı-görsel medya ve TOKİ bilgilendirme hattından yanıtlanıyor. Vatandaşların kafalarında oluşan soru işaretlerini gidermek amacıyla hayata geçirilen çalışma ile tanıtım aracına gelen vatandaşlar, projenin detaylarını yerinde inceleme ve yetkililerden bilgi alma imkânı buldu.

Tanıtım aracını ziyaret edenler, sanal gerçeklik gözlükleri sayesinde daha önce yapımı tamamlanan TOKİ projelerindeki daireleri gezme imkânı buluyor.

2 Günlük Edirne programı çerçevesinde vatandaşlarla buluşan tanıtım aracı, diğer şehirleri de dolaşarak projeyi anlatmaya devam edecek.

Özlem Ceylan