İlaçlama yapacak üreticilere uyarı

Edirne Ziraat Odası ekipleri yaptığı açıklamayla ekili alanlara yabancı ot ilacı atacak üreticilere uyarılarda bulundu. Ekipler, rüzgârlı havalarda yapılan ilaçlamaların komşu tarlalardaki ürünlere zarar verebileceği hatırlatıldı.

İlaçlama yapacak üreticilere uyarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ziraat odası ekipleri ekili arazilerdeki incelemelerine devam ediyor. Ekipler Tayakadın, Sazlıdere, İskender, Köşençiftligi, Küçükdöllük, Hıdırağa, Ekmekçi ve Eskikadın köylerinde saha kontrolü gerçekleştirdi.

Yapılan gözlem ve incelemelerde erken dönemde ekilen ayçiçeklerinin çıktığını, buğday ve arpa ekili alanlarda yabancı ot ilaçlaması yapılmadığı belirlendi.

Ekipler, ilerleyen günlerde uygulanacak ilaçlama işlemlerinde komşu ekili arazilere zarar verilmemesi için dikkat edilmesi gerektiğini aktardı.

Yapılan açıklamada, “Bazı yıllarda oluşan etkiden dolayı ürününü bozan ve ikinci defa eken üreticilerimiz olmuştur. Kendi tarlamızda daha iyi verim almak için yabancı otları öldürürken komşumuzun da ayçiçeğini öldürmeyelim. Böyle olayların yaşanmaması için üreticilerimizin çok dikkatli olması, ilaçlamalarını rüzgârsız ve sakin havada yapması oldukça önemlidir. Ürününüz bol, kazancınız bereketli olsun.” İfadeleri kullanıldı.

Doğukan Vurgun