İl Tarım Orman Müdürlüğü 2007 yılından beri 150 projeye hibe desteği sağladı

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'IPARD III Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri için Teknik Destek Projesi' kapsamında toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan İl Tarım Orman Müdürü Atilla Bayazıt, 2007 yılından beri 150 projeye hibe desteği verdiklerini söyledi.

İl Tarım Orman Müdürlüğü 2007 yılından beri 150 projeye hibe desteği sağladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarım Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen tanıtım ve bilgilendirme faaliyetini Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Edirne İrtibat Ofisi düzenledi.

Toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

Proje bilgilendirmesinde toplantısında konuşma yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, IPARD programlarını kırsala yönelik hibe destek programlarından sayılabileceğini söyledi.

Kırsal kalkınma yatırımları desteklemesi Programı iki kısımdan oluştuğunu dile getiren Bayazıt, “Bunlardan bir tanesi tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi, diğeri ise kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesinden oluşuyor. Bildiğiniz gibi 3 Ocak tarihinden itibaren bu destekleme müracaatları başladı ve 29 Mart tarihi itibariyle de sonuçlandı. Bu süre zarfı içerisinde 45 tane proje uygun bulundu ve şu anda değerlendirme aşamasında. Müdürlüğümüz tarafından değerlendiriliyor ve akabinde de Tarım Orman Bakanlığının göndereceğiz değerlendirmek üzere. 45 tane proje ve bu desteklere 2007 yılında başladık Edirne İl Tarım Orman Müdürlüğü olarak. Bugüne kadar 150 tane projeye hibe desteği vermişiz.” Dedi.

Bayazıt, hibe verilen 150 projenin toplan tutarının 75 milyon 90 bin lira olduğunu aktardı.

Bu yıl 45 projeyi değerlendirdikleri ve yakın zamanda sonuca ulaşacaklarını ifade eden Bayazıt, bu yıl ilk defa hibe destek programının Edirne’de uygulanacağının altını çizdi.

Bayazıt, İPART programının ve yine Kısa Kalkınma Yatımını Desteklemesi programının hayırlı olmasını diledi.

TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender de Edirne’de açılan IPARD III irtibat ofisiyle bölgeye destek vereceklerini söyledi.

Tarım Kırsal Kalkınma kurumu olarak daha önce 42 ile destek verdiklerini ifade eden İskender, “Şu anda desteklerimiz 81 ile yayılmış durumda. Edirne’de ofisimiz açıldı. Çanakkale Koordinatörlüğü olarak buraya destek vererek buradaki işleri takip ediyoruz. Edirne'nin bütün ilçeleriyle beraber bütün başvuru sahipleriyle beraber bu fonlarda hayvan çiftlikleri konusunda, işleme sektörü konusunda ve kırsal program konusunda üç tane program yürütüyoruz. Bu fonlardan Edirne’nin en fazla şekilde faydalanmasını istiyoruz. Tarımla ilgili paydaşlar epey bir katılım gösterdi. Bize de bir konuşma yaptık, sunumumuzu yaptık. İnşallah bundan sonra da yatırımlarla ilgili çiftçilerimizin tarımla ilgili uğraşan firmalarımızın kooperatiflerimizi ve birliklerimizi mutlaka projelerimize, desteklerimizden faydalanması için bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.