İl Sağlık Müdürlüğü'nden deprem bölgesine tıbbi ve insani yardım malzemeleri gönderildi

Kahramanmaraş merkezli depremin hemen sonrasında tıbbi yardım amacıyla Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı Hastanelerden deprem bölgesinde kullanılmak üzere Edirne Valiliği koordinasyonunda tıbbi ve insani yardım malzemeleri gönderildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden deprem bölgesine tıbbi ve insani yardım malzemeleri gönderildi

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü ve sağlık tesislerimizde görev yapan 53 sağlık personelinden oluşan 17 ekip acil müdahale aracı, ambulans ve UMKE araçları ile depremin ilk saatlerinde yola çıkarak bölgede hizmet sunmaya başladı.

Deprem bölgesine Edirne Valiliği destekleri ile 3 tır ve 4 kamyonla; şişirilebilir sahra hastaneleri, Konteynırlar, jeneratörler, çadırlar ve çadır ısıtma sistemleri ve 267 farklı kalemde toplam 130 bin ilaç, serum, tıbbi cihaz, erişkin ve yeni doğan vantilatörleri, acil müdahale setleri, oksijen tüpleri ile tıbbi sarf ve kişisel koruyucu ekipman desteği gönderilmiştir.

Ekipler 3 farklı nokta da Hatay, Kahramanmaraş ve Elbistan’da görev yapmaya devam ediyorlar. İlimizden çeşitli unvanlarda 178 gönüllü sağlık personeli ihtiyaç halinde bölgeye gidip vatandaşlara hizmet etmek için hazır olarak bekliyor.

Haber Merkezi