İl Özel İdaresi envanterinde bulunan ilçelerdeki yolların durumu görüşüldü

Edirne İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantılarının dördüncü birleşimi meclis başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Araştırma ve İnceleme Komisyonu Başkanı Ahmet Sarıgül, İl Özel İdaresi envanterinde bulunan ilçelerdeki yolların durumu hakkında hazırlanan raporu meclis üyelerine sundu.

İl Özel İdaresi envanterinde bulunan ilçelerdeki yolların durumu görüşüldü

Edirne İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantıları devam ediyor. Yoklamanın alınması ve tutanak özetlerinin okunması ile başlayan toplantı komisyonlar tarafından hazırlanan raporların okunması ile devam etti. Araştırma ve İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan ' Edirne İl Özel İdaresi envanterinde bulunan 1.ve 2. derece grup yolları' konulu rapor Komisyon Başkanı Ahmet Sarıgül tarafından meclis üyelerine sunuldu.

Toplantıda Araştırma ve İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan ' Edirne İl Özel İdaresi envanterinde bulunan 1.ve 2. derece grup yolları' konulu rapor ile Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan 'Spor Kulüplerine yapılan ayni ve nakdi yardımlar' konulu rapor meclise sunuldu.

Araştırma ve İnceleme Komisyonu tarafından hazırlanan ' Edirne İl Özel İdaresi envanterinde bulunan 1.ve 2. derece grup yolları' konulu rapor komisyon başkanı Ahmet Sarıgül tarafından meclis üyelerine sunuldu.

Merkez ilçe, Enez, Havsa, İpsala, Keşan, Lalapaşa, Meriç, Süloğlu ve Uzunköprü İlçelerinde yapılan yol çalışmaların hakkında bilgi verilen raporda, birinci derece 865 kilometre, ikinci derece 899 kilometre olmak üzere toplam 1754 kilometre yol bulunduğu belirtildi.

Edirne merkez ilçede birinci derece yol olarak 7 kilometre silindir sıkıştırma beton olduğunu belirten Sarıgül, 123 kilometre sathi, 11 kilometre stabilize olmak üzere 144 kilometre yolun bulunduğunu söyledi. İkinci derece yol türünde 67 kilometre sathi, 101 kilometre stabilize olmak üzere 168 kilometre yol bulunduğunu aktaran Sarıgül, Edirne merkezin toplamı nın309 kilometre olduğunu anlattı.

Köy içleri ile ilgili bilgilerin de yer aldığı raporda, 26 kilometre parke, 100 kilometre stabilize olmak üzere 126 kilometre yol bulunduğu ve toplam bin 880 kilometre yol uzunluğu olduğu belirtildi.

Söz konusu raporun meclis üyelerine sunulmasının ardından oylama yapıldı ve oy birliği ile kabul edildi.

"Kulüplere 3 milyon 127 bin 500 TL nakdi yardım"

Gençlik ve Spor Komisyonu tarafından hazırlanan 'Spor Kulüplerine yapılan ayni ve nakdi yardımlar' konulu rapor komisyon başkanı Kutay Özköse tarafından meclis üyelerine sunuldu.

Komisyon tarafından yapılan araştırma ve incelemeler neticesinde meclis üyelerine bilgi veren Özköse, Edirne İl Özel İdaresi'nce 2023 yılında kent merkezinde faaliyet gösteren Gazmihal Spor Kulübüne spor malzemesi alımı için 25 bin 56 TL, Karaağaç Arda Spor Kulübüne spor malzemesi alımı için 56 bin 916 TL olmak üzere 81 bin 972 TL ödeme yapıldığını söyledi.

Yardımların miktarının Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlendiğini belirten Özköse, kulüplere nakdi yardım olarak toplam 3 milyon 127 bin 500 TL, ayni yardım olarak 7 bin 700 adet sırt çantası, Şort- tişört takımı, antrenman yeleği ve yağmurluk dağıtıldığını ifade etti.

Özlem Ceylan