İl Genel Meclis üyelerinden deprem bölgesine destek

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler, Türkiye'yi yasa boğdu. Deprem bölgeleri için yardım seferberliği başlatılırken, Edirne İl Genel Meclisi AFAD Gönüllüleri de yaraların sarılmasına destek olmak üzere yola çıktı.

İl Genel Meclis üyelerinden deprem bölgesine destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantıları devam ediyor. Edirne İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının dördüncü bileşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Güne acı haberle başladıklarını söyleyen Geçmiş, Edirne İl Genel Meclisi AFAD Gönüllüleri olan Tamer Karadağ ve Mustafa Üstün'ün deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktığını söyledi.

Edirne İl Genel Meclisi AFAD Gönüllüleri olan Tamer Karadağ ve Mustafa Üstün deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar dileyen İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, “Bu deprem ne yazık ki vatandaşları uykuda yakaladı. Kaçma imkanları yoktu. İnşallah bu acı kaybı el birliği ile hep birlikte atlatırız” dedi.

Vatandaşların acı bir sabaha uyandıklarını belirten Geçmiş, “Bu sabah acı bir olay ile uyandık. Merkez üssü Kahramanmaraş İlimizin Pazarcık İlçesinde saat 04.17'de 7.7 büyüklüğündeki yerin7 kilometre altında bir deprem meydana geldi. Deprem başta Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Samsun ve Trabzon'da hissedildi.  Depremin ardından ekipler bölgelerde yoğun çalışmalar sürdürüyor. Basından aldığımız bilgiye göre toplam 912 vefat 5 bin 385 yaralı ve enkaz altından kurtarılan kişi sayısı 2 bin 70 ve 2 bin 818 bina sayısı olduğunu öğrendik. Bu büyük felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim" ifadelerine yer verdi.

Bu büyük felaketi en az kayıpla atlatmayı umut ettiklerini söyleyen Geçmiş, "Böyle bir felaketin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Bu deprem ne yazık ki vatandaşları uykuda yakaladı. Kaçma imkanları yoktu. İnşallah bu acı kaybı el birliği ile hep birlikte atlatırız” dedi.

Edirne İl Genel Meclis Üyelerinden AFAD gönüllüsü olanların deprem bölgesine yola çıktıklarını belirten Geçmiş, “İl genel meclisinde AFAD gönüllüsü olan arkadaşlarımız deprem bölgesine arama kurtarma çalışmalarına yardım etmek için gittiler. Tamer Karadağ ve Mustafa Üstün arkadaşımız yola çıktı. Ayrıca Mustafa Üstün arkadaşımızın bir madenci olmasından dolayı da daha fazla katkı vereceğini düşünüyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Özlem Ceylan