İbrice Limanı Projesi onaylandı

Edirne İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda görüşülen Keşan ilçesine bağlı Mecidiye Köyü'nde bulunan İbrice Limanı'nın onarım ve işletmesi için hazırlanan proje görüşülerek karara bağlandı.

İbrice Limanı Projesi onaylandı

 

Edirne İl Genel Meclisi Mart ayı toplantılarının ikinci birleşimi Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Yoklamanın alınması ve bir önceki toplantıya ait tutanak özetlerinin okunmasının ardından raporların görüşülmesine geçildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan Keşan İlçesi Ibrice Limanı Onarım ve İşletilmesi Projesi konulu rapor Komisyon Başkanı Şenol Kılıç tarafından meclis üyelerine sunuldu.

Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Mecidiye Köyü’nde bulunan İbrice Limanı’nın onarım ve işletmesi için hazırlanan projeyi oy birliği ile kabul edildi.

"Limanların ekonomiye kazandırılması hedefleniyor"

Projenin Edirne İl Özel İdaresi, Keşan İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği, Mecidiye Köyü Muhtarlığı ve S. S. Mecidiye Su Ürünleri Kooperatifi tarafından gerçekleştirileceğini açıklayan Komisyon Başkanı Şenol Kılıç, Projenin genel amacının Saros Körfezi’nde sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması ve limanların ekonomiye kazandırılması olduğunu aktardı.

Projedeki hedef gruplar ve nihai yararlanıcıların Edirne ili Keşan ilçesi Mecidiye Köyü vatandaşları ve bu bölgede balıkçılık faaliyetleri yürüten kooperatif üyeleri ile gastronomi alanı ve hizmet sektöründe çalışanlar hedef grupları olduğunu ifade eden Kılıç, Deniz mahsulleri piyasasında çalışan firmalar ve restoranlar ile Saros Körfezi’ne gelen yerli ve yabancı turistlerin nihai yararlanıcılar olduğuna dikkat çekti.

"Atıl durumda olanlar ekonomiye kazandırılacak"

Edirne il sınırları içerisinde bulunan küçük balıkçı limanlarından Keşan ilçesi Mecidiye Köyü’ne bağlı İbrice Limanı’nda atıl durumda olan yapıların onarılarak ekonomiye kazandırılacağını belirten Kılıç, "Liman içerisinde bulunan ve onarılacak yapılar, S.S. Mecidiye Su Ürünleri Kooperatifi’nin sorumluluğunda işletilmek üzere, restoran ve kafe olarak kullanılmak üzere 1 adet sosyal tesis, WC, otopark, balıkçı korunağı, soğuk hava deposu ve buzhane olarak düzenlenecektir. Bu yapılar, kooperatif üyelerinin balıkçılık faaliyetlerinde kullandıkları ekipmanları ve avlanma faaliyetleri sonucunda elde ettikleri ürünlerin daha sağlıklı şartlarda muhafaza edilmesini sağlayacaktır. Ayrıca liman içerisinde restoran ve kafe işletmesinin oluşturulması, bölge halkı için istihdam yaratacaktır. Özellikle yaz aylarında bölgeye gelen yoğun turist akınından ekonomik anlamda yarar sağlanacaktır” ifadelerine yer verdi.

Kılıç, projeye İl Özel İdaresi’nin ortak olmasına ve proje uygulama aşamasında temsil, ilzam ve proje kapsamında belgeleri imzalamaya Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Eyyüp Batuhan Ciğerci’nin yetkili kılınmasına karar verildiğini söyledi. Söz konusu proje, oy birliğiyle kabul edildi.

Proje ile liman onarılacak ve açılacak ünitelerle birlikte hem istihdama katkı sağlanacak, hem de yerli ve yabancı turistlere hizmet verilecek.

Burcu Temel