İba 'Yaşanan acıları sevgi ve dayanışmayla aşacağız'

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

İba 'Yaşanan acıları sevgi ve dayanışmayla aşacağız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İba mesajında, 11 ili etkileyen depremlerin yıldönümünü buruk bir şekilde andıklarını belirtti.

Bu zorlu süreçte hayatını kaybeden vatandaşları rahmet  andıklarını aktaran İba, “Depremin etkilediği herkesin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bu günlerde, birlik ve dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ülkemiz büyük bir dayanışma örneği sergileyerek birbirine destek oldu. Yardımseverlikleri, gösterdikleri dayanışma ruhu ve bir arada durma azmi, Türkiye'nin dört bir yanından gelen destekle birleşerek depremden etkilenen illeri ayağa kaldırmak adına güç birliği oluşturdu. Bu zorlu süreçte, devletimizin ve yerel yönetimlerimizin koordineli çalışmalarıyla birçok vatandaşımızın yaraları sarıldı, evsiz kalanlar yeni konutlara kavuştu. Ancak, yaşanan acıların hafifletilmesi için daha çok işimiz olduğunu bilmeli ve bu süreçte birbirimize destek olmayı sürdürmeliyiz.” Dedi.

İba, yaşanan acıların sevgi ve dayanışmayla aşılabileceğini vurguladı.

İba, depremde görev alan 35 bin uluslararası arama kurtarma, 142 bin güvenlik personeline teşekkür ederek şunları kaydetti: “Umut etmekten bir an bile vazgeçmedik. Bu süreçte her can için saniyeler bile önemliydi. Ülkemiz tüm dünyaya birlik ve beraberlik nedir onu öğretti”

Haber Merkezi