İba 'Ramazan ayı, barış ve sevgi havasının esen rüzgârıyla kalplerimizi ısıtıyor'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 11 ayın sultanı Ramazan dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Edirne halkının ve tüm İslam âleminin Ramazan'ını tebrik etti.

İba 'Ramazan ayı, barış ve sevgi havasının esen rüzgârıyla kalplerimizi ısıtıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan'ın Edirneliler başta olmak üzere tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını, tüm insanlığa sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini dileyen AK Parti Edirne İl Başkanı İba, Ramazan Ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ramazan Ayı'nın, heyecanla beklenildiğini söyleyen İba, ayrıca bu ayın İslam âlemi için bir fırsat ayı olduğuna dikkat çekti.

"Ramazan ayı fırsat ayıdır"

Ramazan ayını büyük bir heyecanla karşıladıklarını belirten İba,  "Bu ay, oruç tutmak, sadaka vermek ve dua etmek gibi birçok ibadeti bir arada bulundurur. Oruç, Müslümanların günlük hayatlarını değiştirir ve insanların sabır, saygı, nezaket ve dayanıklılık gibi değerli özelliklerini pekiştirir. Bu ay ayrıca, insanların kendilerini ruhani ve manevi olarak yenilemeleri ve kötü alışkanlıklardan kurtulmaları için de bir fırsattır" dedi.

“Ramazanın bütünleştiriciliği ile yaralarımızı saracağız”

Cumhuriyet tarihinin en büyük depremlerinden olan ve “asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerin ardından Ramazan ayının yaraların sarılmasına büyük bir vesile olduğunu vurgulayan Başkan İba, “Ramazan yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı bir aydır. Bu ayda, insanlar birbirlerine yardım etmeli, sevgi ve saygı göstermeli ve toplumda birlik ve beraberlik içinde olmalıdır. Bu nedenle, bu ayda yapılan yardımların ve bağışların önemi çok büyüktür. Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından Ramazan ayının birlik ve beraberlik duygularıyla yaraların sarılmasına büyük bir vesile olacaktır.” temennisinde bulundu.

"Ramazan ayı, barış ve sevgi havasının esen rüzgârıyla kalplerimizi ısıtıyor"

Ramazan ayının, barış, hoşgörü ve dayanışmanın önemini vurgulayan bir ay olduğunu ifade eden Başkan İba, "Ramazan ayı Allah'ın insanlara olan inayeti ve bereketi ile dolu bir aydır. Ramazan ayı, barış ve sevgi havasının esen rüzgârıyla kalplerimizi ısıtıyor. İnsanların arasındaki ilişkileri güçlendiriyor ve kalpleri birbirine yakınlaştırıyor. Bu mübarek ayın vesilesiyle, birlik ve beraberlik içerisinde nice mübarek aylar yaşamak dileğiyle tüm vatandaşlarımıza sevgi, saygı ve dualarımı sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi