İba, Metan'ın programına konuk oldu

Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba,ülke çapındatanınan dijital yayıncı ve gazeteciAdem Metan'a konuk oldu. Metan'nın sorularını içtenlikle yanıtlayan İba, siyaseti ikinci planda bırakarak Edirne'ye hizmet etmek istediklerini söyledi.

İba, Metan'ın programına konuk oldu

Edirne’ye gelerek İba’yla söyleşi gerçekleştiren Metan, seçim süreci ve projeler hakkında merak edilenleri sordu.

İba söyleşide yaptığı açıklamada, 5 yıldır İl Başkanı olarak Edirne’de adım atmadık yer bırakmadıklarını söyledi.

Bu süreçte Edirne’ye hizmet kazandırmak, bir dokunuş bir yatırım daha getirmek için gayret ettiklerini ifade eden İba, “Her bir vatandaşa dokunmak. Onların bizden beklentilerini dinlemek bizim de onlara elimizden gelen bir konuysa destek olmak için çok çalıştık. Şimdi başka bir yolculuktayız tabii. Belediye Başkan adayı olarak buradayım. Yine Edirne’ye hizmet etmek istiyoruz. Derdimiz, gayemiz, sevdamız Edirne. Edirne’nin kazanması, Edirneli insanların kazanması. Yerel yönetimlerde hak ettiği hizmeti alması. Şimdi bu amaç ve gaye için çok fazla gayret ediyoruz. Son dönemde yerel yönetimlerde hak ettiği hizmetleri maalesef alamadı. Sokağın ortak sesi bu. Bizde daha fazla hizmet hak ediyoruz daha fazla hizmet istiyoruz. Hala Edirne’de temel belediyecilik konuşuyoruz.” Dedi.

Metan’ın, “Belediyecilik hizmetlerinde gerçekten burası diğer illere bakıldığında çok geride kalmış diyebilir miyiz” sorusunu yanıtlayan İba, 30 yıl önce Edirne’deki belediye başkanı adaylarının vaatleriyle şu anki adayların vaatlerinin aynı olduğunu vurguladı.

İba, Edirne’ye vizyon projelerle hizmet getireceklerin vurguladı ve şunları kaydetti:

“Edirne’nin gelecek dönem çok Makro bir projesi var. Hızlı tren projesiyle Edirne İstanbul bir saate düşüyor ve biz yerelde bu İstanbul’un bir mahallesi sokağı olacağız belki. Bugün Edirne her hafta 50 bin kişi ağırlıyorsa 500 bin kişiyi ağırlayacak. Her anlamda buna hazır olmayı istiyoruz ama biz hala Edirne’nin 30 yıl önceki problemlerini bugün de konuşuyoruz. Bu da Edirne’nin son dönemde yerelde hak ettiği hizmetleri almadığının en büyük göstergesi aslında ve çok iddialıyız burada diyoruz ki biz Edirne’nin temel belediyecilik hizmetleri ile ilgili sorunları maksimum bir yıl içinde en azından altyapı üst yapıyı tamamlayacağız. Edirne’de birçok mahallede sular akmıyor Edirne son 2 ayda çok ciddi bir su krizi yaşadı mahallelerimizde, cami avlularımızda su kuyrukları oldu. Edirne’de 94 yılının İstanbul’unu yaşıyor.”

Muhalefetin halen AK Parti karşıtlığıyla siyaset yaptığını dile getiren İba, yerel yönetimlerde çok geride kaldıklarını ve bunların gün yüzüne çıktığını aktardı.

Hizmetin yerelde başladığını ileten İba, Edirne’de yaşayanların sosyal belediyecilikle tanışmasını istediklerini belirtti.

Metan’ın“Vatandaşın artık hizmet odaklı belediyeciğili arzu ettiğini sahada görüyor musunuz” sorusunu da yanıtlayan İba, vatandaşların kent için büyü hayal kırıklığı yaşadığını vurguladı.

İba, sahada vatandaşların hizmet istediğini ve siyaseti ikinci planda bırakarak Edirne için çalıştıklarını anlattı.

İba, Metan’ın“Peki siz bu konuşulanları canlandırdığımızda 31 Mart sonrası vatandaş size bu yetkiyi verirse nasıl bir süreçle başlayacaksınız” sorusuna ise, “Tabi yaptık, çalıştık. Uzun vadedeplanlama yaptık. Kısa vadede en acil bizim bir yıl içinde çözmemiz gereken en büyük sorun alt yapı, üst yapı ve toplu taşıma. Bu üç hizmet şu anda Edirne’den öncelikli ve en kısa vadede çözülmesi gereken hizmetler. Vatandaşın öncelik beklentisi ve temiz su. Temiz su şu anda ilimizdeki en büyük kriz. Hala çeşmelerinden kahverengi sular akıyor Edirne’de veya hiç akmıyor. İlk etapta bunlara çalıştık yeşil alanlara çalıştık. Sonra tabi vizyon projelerimiz var. Edirne hala balkanların başkenti olma özelliğini devam ettiren bir şehir. Bu anlamda da turizmi mutlaka öne çıkaracağız” cevabını verdi.

İpek Esma Çeşme - Sercan Güder