İba 'İstiklal Marşı Türk Milletinin var oluş mücadelesinin onur belgesidir'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 102. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İba 'İstiklal Marşı Türk Milletinin var oluş mücadelesinin onur belgesidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belgin İba, bağımsızlığın sembolü olan İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. Yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İstiklal Marşı’nın aziz Türk milletinin var oluş mücadelesinin, dizelere dökülmüş onur belgesi olduğuna dikkat çeken Başkan İba, bağımsızlık ruhunun özünü taşıyan, vatan sevgisinin ifadesi olan İstiklal Marşı’nın tam 102 yıldır Türkiye’nin her köşesinde yediden yetmişe herkes tarafından gururla ve coşkuyla söylenmekte olduğunu belirtti.

İstiklal Marşı’nın bir milletin bağımsızlık aşkının imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesi olduğunu söyleyen İba, “İstiklal Marşımızın bize kattığı değerlere ne kadar sıkı sarılırsak geleceğimize de o güvenle bakabileceğimize inanıyorum. “korkma” diye başlayan o muhteşem dizelerin içinde barındırdığı ruh, bugün bizlere yarında geleceğimiz olan gençlerimize en önemli emanetimizdir” şeklinde konuştu.

Her kıtasında Türk Milletinin cesareti ve kahramanlığıyla ruhumuzu aydınlatan İstiklal Marşı’nın, bundan bir asır önce milletin duygularına, düşüncelerine ve yaşadıklarına en iyi şekilde tercüman olduğunu ifade eden İba, “Bu duygu ve düşüncelerle merhum Mehmet Akif Ersoy’unda dediği gibi ‘Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın’ diyerek İstiklal Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 102. yıldönümünü kutluyor, büyük şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum” dedi.

Haber Merkezi