İba 'Hizmet için hazırız'

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, Baz Basın Yayın ve Medya A.Ş. Dijital Yayın Koordinatörü Ali Can Zeray'ın sorularını yanıtladı.

İba 'Hizmet için hazırız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baz Basın Yayın ve Medya A.Ş. Dijital Yayın Koordinatörü Ali Can Zeray’ın merak edilen sorularını yanıtlayan Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan adayı Belgin İba, Edirne’ye hizmet etmek için hazır olduklarını belirtti.

 Adaylığının açıklanmasının ardından süreci değerlendiren İba, “ 3 ay önce açıklandı adaylığımız ve 3 aydan beri çok yoğun bir şekilde sahadayız. Sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar tüm teşkilatımızla yüksek motivasyonla çalışıyoruz. İnşallah hayırlısı olur. Biz elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Projelerimizi anlatmaya Edirne'yle ilgili hayallerimizi anlatmaya gayret ettik. Artık son gün ve söz vatandaşımızda. Biz tüm gayretle Edirne'yle ilgili projelerimizi, hayallerimizi anlatacağız.” Dedi.

 Vatandaşın ihtiyacına yönelik program hazırladıklarını aktaran İba, “kısa, orta, uzun vadede projeksiyon hazırladık. Kısa vadede en önce vatandaşın beklediği altyapı, üstyapı, su ve toplu taşıma bunlar hemen başlayacak. Uzun vadede ise Edirne’nin nehir kenarları, imza projelerimiz dediğimiz Saraçlar Caddesi'nde hemen başlıyor. 25 Kasım stadyumunu hemen yıkıp oraya bir kent meydanı yapıyoruz. Bütün projeksiyonlarımız hazır. Kısa, orta, uzun vadede inşallah sürecin geçmesini bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.

İl başkanlığı döneminden bu yana siyasette hep nezaketli davranmaya çalıştığını dile getiren İba, “biz özellikle bu süreçte yaşanan her olayda siyasi nezaketi merkeze koyduk. Her şeye rağmen siyasi nezaketten uzaklaşmadan kendi işimize bakarak kendi çizgimizde siyaset yapmaya devam ettik. Daha öncesinde de ben bu tarzda çalıştım. Bu da kampanya döneminde de aynı şeye çok özen gösterdim. Bizim hedefimiz bu şehre hizmet etmek, bu şehrin aldığı hizmetleri daha yukarıya taşımak. Bunun dışında hiçbir şeye odaklanmadan, işimize odaklanarak süreci tamamladık. Hayırlısı olsun inşallah.” İfadelerini kullandı.

Zeray’ın son güne kadar neden bir yürüyüş ve konvoy gibi etkinlikler düzenlemediniz sorusuna ise İba, vatandaşla bire bir görüşüp onların dertlerini ve çözüm önerilerini dinlemeyi tercih ettiğini belirterek daha önceki yıllarda yapılmış olduğunu ama bunu istemediğini aktardı. İba, “hastası olan var, çocuğu uyuyan var, o çok yüksek sesli seçim kampanyasında girmedik süreç boyunca. Yine son günde de ne konvoy ne yürüyüş yapmayacağız.” Dedi.

 5 yıldır gece gündüz demeden dur durak bilmeden çalıştıklarını ve Edirne’nin sorunların hakim olduğunu söyleyen İba, “sahada beş yıl geçmişimiz var il başkanlığından geldiğimiz için. Edirne'nin beklentilerini çok iyi biliyorduk. Her bir esnafımızla, her bir vatandaşımızla birebir görüştük. Yüzlerce ev ziyareti yaptık ve vatandaşın beklentilerini, Edirne'nin ihtiyaçlarını birleştirdik. Projelerimizi öyle açıkladık. Tabii kadın adayların yarışması da güzel. Bu Edirne'nin farkını gösteriyor aslında. Çok sayıda kadın adayımız var. Her birine başarılar diliyoruz. Bu dönem Edirne'nin için kadınların yarıştığı bir dönem hayırlısı olsun.” Şeklinde konuştu.

Haber merkezi