İba 'Her kesime hitap edecek projelerimiz var'

Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, çalışma ve ziyaretlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Gündüz iş yeri açılışları, sportif faaliyetler gibi çeşitli etkinliklere katılan İba, hem esnafla, hem vatandaşla buluşuyor.

İba 'Her kesime hitap edecek projelerimiz var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Spor etkinliklerinde çocuklarla çocuk olan, hane ve iş yeri ziyaretlerinde halkın sorun ve taleplerini dinleyen Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Belgin İba, gönülleri fethediyor. Yaptığı her ziyarette her kesime ve her ihtiyaca göre hazırladıkları projeleri anlatan İba, tam not alıyor.

"Pek çok branşta atılım gerçekleştireceğiz"

İba, ziyaretler çerçevesinde ilk olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Yeşilay Derneği Edirne Şubesi tarafından Ekrem Demiray Spor Salonu’nda düzenlenen Yeşilay Haftası Masa Tenisi Turnuvası’na katıldı. Öğrencilerle birlikte tenis oynayan İba, Masa Tenisi İl Temsilcisi Pakize Akın Uz'dan turnuva ile ilgili bilgi aldı.

Uz ile 4 yaştan başlayan toplamda 70 sporcunun mücadelesine tanıklık ettiklerini söyleyen İba, "Sporun gücünü, Edirne’mizin gücüne katacak; pek çok branşta Edirne’mizin hak ettiği atılımları gerçekleştireceğiz" Dedi.

"Daha güçlü ve hazır hissediyoruz"

Buradaki programın ardından Balık Pazarı esnafını ziyaret eden İba, alışverişe çıkan vatandaşlarla da selamlaşarak destek istedi.

En büyük moral kaynaklarının vatandaşların vatandaşların desteği olduğunu belirten İba, "Vatandaşlarımızın iyi dilekleri ve güzel temennileri ile kendimizi çok daha güçlü ve hazır hissediyoruz. İnşallah artık Edirne’yi hep birlikte hak ettiği yere taşıyacağız" Dedi.

"İstihdama katkı sağlayacak çalışmaların arkasındayız"

Kente kazandırılan iş yerlerinin açılışlarına da katılan İba, istihdama katkı sağlayacak çalışma ve projeleri her zaman desteklediklerini ifade etti.

Av. Mehmet Hulusi Bengür, Av. Beyza Doğan ve Av. Erdem Büğrü’nün Edirne Adliye Sarayı karşındaki Özen Plaza'da hizmete giren Hukuk ve Danışmanlık Bürolarının açılışını gerçekleştiren İba, işyerlerinin adalete hizmet verecek olan hukuk insanlarına ve Edirne’ye hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

İba daha sonra İş insanı  Nefise Kudusçu tarafından Edirne’ye kazandırılan Enn Market’in açılışını gerçekleştirdi.

İşyerinin Kudusçu ailesi ve Edirne'ye hayırlı uğurlu olmasını dileyen İba, Kadın girişimcilerin sayısını artıracak projelerle geldiklerinin altını çizdi.

Kadın girişim ve destek kooperatifi projeleri olduğunu hatırlatan İba, ayrıca yine Edirne'de yaşayan kadınların kendi temsiliyetlerini sağlamaları için güçlü bir Kadın Meclisi kuracaklarını ve bunun projeler arasında yer aldığını ifade etti.

"Hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk"

İba daha sonra ise İş insanı  İbrahim Cem Arslan tarafından kente kazandırılan Leo Coffee Company’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Edirne’nin lezzetine lezzet katacak işletmenin hayırlı olmasını dileyen İba, 'Kazancınız bol ve bereketli olsun' diyerek ziyaretini sonlandırdı.

"Sağlıklı ve güzel bir ömür diliyorum"

İba, buradaki ziyaretin ardından Onur ve Asya Dada çiftinin evlatları Aslan Dada’nın bebek mevlidine katıldı. Dada çiftinin evlatlatına sağlıklı ve güzel bir ömür dileyen İba, mevlide katılan vatandaşlarla da sohbet etti.

"Gelecek nesillere daha güzel bir Edirne bırakacağız"

Edirne’nin geleceği olan gençlere çok güzel bir Edirne hazırladıklarını belirten İba, kentin gelecek nesillere daha güzel taşınması adına çalışmalarının artarak devam edeceğini söyledi.

"Destek ve dualarına talip olduk"

Ayşekadın Mahallesi'ndeki esnafı ve kahvehaneleri de ziyaret eden İba, hayırlı işler dileyerek destek ve dualarına talip olduklarını aktardı.

"Her kesime hitap edecek projelerimiz var"

Vatandaşın ve esnafın beklentilerine yönelik projeler hazırladıklarını belirten İba, kentte hayata geçirilecek projeleri anlattı.

Projeleri hazırlarken gencinden, yaşlısına, çocuklardan, esnafa kadar her kesimi düşünerek hareket ettiklerini belirten İba,  "Hepimiz ve Edirne’miz için görüşlerini aldık, fikirlerini dinledik. Edirne bundan sonra örnek gösterilecek şehirler arasına girecek. İnşallah Hep Birlikte Edirne için 1 Nisan sabahına zaferle uyanacağız" Dedi.

"Sporla gelişecek Edirne'mizi büyüteceğiz "

Son olarak Şükrüpaşa Spor Kulübü'nün antrenmanına katılan İba, çocuklarla birlikte sahaya geçerek top oynadı.

Spora çekirdekten gönül ve emek veren çocuklar ve aileleri ile sohbet ettiklerini belirten İba, "Amatör kulüplerimizi, gençliğimiz ve şehrimiz için çok önemsiyoruz. Projelerimizde de, amatör spor kulüplerimize, yerel yönetim olarak sunacağımız desteklere yer verdik.Sporla gelişecek, Edirne’mizi büyüteceğiz" İfadelerine yer verdi.

"Her mahalleye halı saha sözümüz var"

Her mahalleye halı saha projesi hazırladıklarını söyleyen İba, "Her mahalleye, çocuklarımızın gönlünce oynayabileceği halı sahalar yapıyoruz. Belgin Abla, bize halı saha yapacak mısın diye soran Ahmet’e sözüm var! Belgin Başkanım, bizimle maç yapacak mısın diyen Ömer'e sözüm var!

Siz topunuzu alıp geleceksiniz, maç sonrası gazozlar benden!" Dedi.

"Amatör Kulüplere saha olanağı tanıyacağız"

İba, Amatör Kulüplere de saha olanağı tanıyacaklarını ve artık kulüplerin yer arayışına son vereceklerini aktardı.  Sporu ve sporcuyu her zaman desteklediklerini belirten İba,  "Amatör spor kulüplerine tahsis edeceğimiz araçlarla deplasmanlardaki ulaşım masraflarını biz karşılayacağız. Ayrıca verilen nakdi yardımları 3 katına çıkarıp, malzeme ve ekipman desteği veriyoruz" Dedi.

Haber Merkezi