İba, 'Gençlerimizin gözlerindeki ışığı görüyoruz'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerlemesinin, gelişmesinin ve büyümesinin en büyük güvencesinin yine gençler olduğuna dikkat çeken İba, Samsun'da yakılan meşalenin bugün de aynı kararlılık ve gururla gençler tarafından taşındığını söyledi.

İba, 'Gençlerimizin gözlerindeki ışığı görüyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın istiklal mücadelesinin sembolü olduğunu belirten Başkan İba, Türk milletinin, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs 1919'da kendi özgür iradesine, istiklal ve istikbaline her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya ilan ettiğini aktardı.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk gençliğine armağan ettiği 19 Mayıs'ın, milletin azim ve bağımsızlık aşkının dünyana ilan edildiği, içimizdeki direniş ruhunun yeniden canlandığı bir tarih olduğunu vurgulayan İba, "Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etme heyecanımızı sürekli canlı tutarken, bu yolda en önemli imkanımız olarak gördüğümüz gençlerimizi her alanda destekliyor, onlara fırsatlar sunuyoruz. Ülkemiz geliştikçe elbette gençlerimiz için daha çok imkan ve fırsat da beraberinde gelecektir. Türk gençlerinin ortaya koyduğu vizyon ve gayret, ülkemizin geleceği adına umudumuzu tazelememize vesile oluyor" ifadelerine yer verdi.

"Gençlerimizin gözlerindeki ışığı görüyoruz"

Emperyalist ve sömürgeci işgal kuvvetlerine karşı verilen mücadelede, Türk milletinin sarsılmaz bir kararlılıkla birlik ve beraberlik içinde yeniden ayağa kalkmak için öne atıldığını hatırlatan İba, "Türk milleti, İstiklal Mücadelesi boyunca hiçbir millete nasip olmayan azim ve cesaretle göğsünü düşmana siper ederek vatanını, bayrağını savunmuş ve destansı bir zafer elde etmiştir. Gençlerimiz de Milli Mücadeleden bugüne her dönemde gösterdikleri kahramanlık ve gayretle ülkemizin ümidi olduklarını ortaya koymuşlardır" dedi.

Gençlerin ışık, gelecek ve umut olduğunu söyleyen Başkan İba, 19 Mayıs'ta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan, Amasya, Erzurum ve Sivas'tan tüm yurda yayılan Milli Mücadele'yi başarıya taşıyan ruhu, heyecanı ve coşkuyu, bugün gençlerin gözlerinde gördüklerini ifade etti.

"Gençlerimize her alanda güvenmeliyiz"

Gençlerin Türk Milleti’nin geleceğe güvenle bakmasında bir ışık olduğunu vurgulayan İba, “Gençlere her alanda güvenmeli ve önlerini açmalıyız. Gençlerimizin, 19 Mayıs'ın anlamını kavrayarak, ecdadımızın emaneti olan bu vatanı daima koruyacaklarına, bizi biz yapan değerlere sonuna kadar sahip çıkacaklarına inancımız tamdır. Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere tüm hemşerilerimizim 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” şeklinde açıklamada bulundu.

Haber Merkezi