İBA 'GELECEK KALİTELİ EĞİTİMDEN GEÇİYOR'

2021 â€' 2022 eğitim â€' öğretim yılında burs almak ve TED Koleji'nin ayrıcalığını yaşamak isteyen yüzlerce öğrenci, 22 â€' 26 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen bursluluk sınavında ter döktü. TED Edirne Koleji okula giriş ve bursluluk sınavları başarılı bir şekilde sona erdi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sınava yoğun ilgi ve başvuru olduğunu söyleyen TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, iyi bir geleceğin kaliteli eğitimden geçtiğine değinerek bunun için ellerinden gelen desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

İBA 'GELECEK KALİTELİ EĞİTİMDEN GEÇİYOR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TED Edirne Koleji tarafından 4.5.6.7.8 ve 9'uncu sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen okula giriş ve bursluluk sınavları tamamlandı. 22 Şubat 2021 Pazartesi başlayan ve Kovid-19 salgını nedeniyle 5 güne yayılarak gerçekleştirilen sınavın son gününde 5,7 ve 8’inci sınıf öğrencileri sınav heyecanı yaşadı.

“Sınava gösterilen ilgi bizleri gururlandırdı”

TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba; “1 hafta süren ve kademeler oluşturularak gerçekleştirilen okula kabul ve bursluluk sınavları başarılı bir şekilde tamamlandı. Kovid-19 salgın tedbirlerine uyum çerçevesinde yapılan sınava gösterilen ilgiden dolayı başta Edirne halkı olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Bu ilgi bizleri hem mutlu etti hem de gururlandırdı. Sınavımıza olan yoğun ilgi ve talep, yaptığımız işin doğruluğu ve güvenirliğinin de göstergesi oldu. Çevre köy ve illerden hatta İstanbul’dan sınava gelen öğrencilerimiz oldu. Velilerin de büyük ilgi gösterdiği bursluluk sınavlarında öğrencilerimiz iyi bir deneyim yaşamış oldu. Sonuçları erken açıklama kararı aldık. Sınavda başarılı olan ve burs almaya hak kazanan öğrencilerimiz velileriyle gelip erken kayıt imkânlarından da yararlanabilirler” dedi.

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda ilerliyoruz”

TED Koleji öğrencilerinin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerlediğini vurgulayan Kolej Kurucusu Nesim İba, Edirne’deki eğitim çıtasını en yükseğe çıkarmak adına çalışmalarının devam edeceğini aktardı.

“Eğitim için her türlü desteği sağlamaya hazırız”

Kurulduğu günden bu yana maddi imkânı yetersiz çocukların nitelikli eğitime kavuşması adına çeşitli burs ve projelere yer verdiklerini ifade eden TED Edirne Koleji Kurucusu Nesim İba, iyi bir geleceğin kaliteli eğitimden geçtiğine değinerek bunun için ellerinden gelen desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.

“Erken kayıt imkânından faydalanarak fırsatı değerlendirebilirsiniz”

Sınavların sona ermesiyle birlikte sonuçlarının da kademeli olarak açıklanmaya başladığını söyleyen

TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın; “Velilerimiz ve öğrencilerimiz 1 haftalık sınav sonrasında heyecanlı bekleyişlerinin sonuna gelmiş olacak. Biz de çocuklarımızla ve velilerimizle buluşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte ortaokul ve liseler için kayıt sürecimiz başlamış oluyor. Tüm öğrencilerimize başarılarının devamını diliyoruz. Burs kazanan öğrencilerimiz Mart ayından itibaren kayıt yaptırabilirler. Ayrıca bursun yanı sıra erken kayıt indiriminden de faydalanılabilir. Bu fırsatı değerlendirmek isteyen velilerimize de erken kayıt yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Burs alan öğrencilerimiz ne kadar erken okulumuza ulaşırlarsa o kadar iyi olur. Çünkü bursluluk kontenjanlarımız da var. Önce gelenler bir adım önde olacaklar” şeklinde açıklamada bulundu.

Geleceğini garanti altına almak için iyi bir eğitimin şart olduğunu söyleyen 8. Sınıf öğrencisi Taha Eren Er, TED Koleji’nde okuyarak geleceğe daha iyi hazırlanabileceğini düşündüğünü söyledi.

“TED Koleji ile hedeflerime ulaşmak istiyorum”

TED Koleji’nde okumayı çok istediği için sınava geldiğini söyleyen 8. sınıf öğrencisi Şimal Altınkılıç, “Burada okuyan arkadaşlarımdan okulun imkânlarının çok iyi olduğunu duydum. Araştırmalar da yaptım. Bu sınav için Lüleburgaz’dan geldim. Ailem de iyi bir okulda okumamı istiyor. İnşallah okul hayatımı başarılı bir şekilde tamamlayıp hedefim olan uçak mühendisliğini kazanırım. Bunu da buradaki eğitimin ve disiplinin sayesinde daha kolay başarabileceğime inanıyorum. İnşallah başarılı sonuçlar elde ederim” dedi.

Heyecan ve mutluluk içinde sınava geldiğini söyleyen 8.sınıf öğrencisi İrem Çetinoğlu, TED Koleji’nde okuyarak gelecekte iyi bir yere gelmek istediğini söyledi.

Öğrenciler sınavdayken velilere sunum

TED Edirne Koleji Lise Müdürü Kaan Sezgin, kolej konferans salonunda 8’inci sınıf öğrenci velilerine okulun sağladığı imkânlar ve eğitimdeki başarılar ile ilgili sunum yaptı.

Kürek Kulübü ve kültürel faaliyetler anlatıldı

Okulun fiziki yapısının yanı sıra elde edilen başarılar ile geleceğe hazırlanmadaki etkili yöntemler hakkında velilere sunum yapan TED Edirne Koleji Lise Müdürü Kaan Sezgin, bu yıl kurulan kürek kulübü takımının büyük başarılara imza atarak Edirne’nin de tanıtılmasına katkı sağlayacaklarını aktardı.

Atölyeler, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, sosyal alanlar hakkında bilgi veren Sezgin, bilim insanı yetiştirmek, sosyal sorumluluk projeleri, meslek kariyer günleri, TÜBİTAK projesi ve seminer çalışmalarına da yer verdiklerini söyledi.

“İyi bir lise iyi bir üniversitenin kapısını aralıyor”

İyi bir lisede öğrenim görmenin iyi bir üniversitenin kapısını araladığını ifade eden Sezgin; “Okulun rehberliği de gelecek için büyük önem taşıyor. Çok bölüm var ama binlerce işsiz var. Bu teknoloji geliştikçe daha da ilerleyecektir. Bazı meslek dalları sahneden ayrılacaktır.  Bu çocuklar 2025’ de üniversiteye gidecek, 2030’da çok fazla değişiklik olmuş olacak kendilerini geliştirmeleri gerekli. Okumak sadece diploma ile olmuyor, 3 yabancı dili kendi hanesine yazmadığı zaman rekabet çok fazla oluyor” dedi.

“Doğru rehberlik çok önemlidir”

Meslek gruplarının doğru anlatılması gerektiğine değinen Sezgin, asıl hayatın liseden sonra başladığını belirtti.

Öğrenciler, bölgenin en büyük eğitim yatırımı olan bilim ve teknoloji olanakları geniş TED Koleji’nden öğrenim hayatlarını burslu bir şekilde sürdürmek için ter dökerken, veliler de bu sırada okulu dolaşarak yetkililerden bilgi aldı.

TED Edirne Koleji’nde burslu bir şekilde öğrenim görmesi için sınava çocuklarını getirdiklerini belirten veliler, okulun imkânlarının olağanüstü bir seviyede olduğuna dikkat çekerken, bilim ve teknoloji yatırımlarının yanı sıra, tüm branşlarda laboratuvar imkânlarına, sosyal donatılara da hayran kaldıklarını söylediler. Öğrencilere iyi bir eğitim almak adına bu şekilde bir imkân sunan Kolej kurucusuna teşekkür eden veliler, çocuklarının böyle bir okulda okumalarının iyi bir şekilde geleceğe hazırlanmalarında büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Özlem Ceylan-Burcu Temel