İba, 'Edirne vizyon projelerle Türkiye Yüzyılı'na hazırlanacak'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba Baz Basın Yayın A.Ş'nin bürosuna Kurban Bayramı dolayısıyla ziyarette bulundu.

İba, 'Edirne vizyon projelerle Türkiye Yüzyılı'na hazırlanacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İba, ziyarette basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentte yürütülen projelerin önemini anlattı.

Hızlı tren, nehirlerden enerji üretimi ve Edirne Sarayı İhyası projelerinin vizyon projesi olduğunu söyleyen İba, “AK Parti olarak millete hizmet anlayışımızla 2002’de çıktığımız bu yolda birçok proje gerçekleştirdik ve kentlere değer kattık. Yapımı devam eden hızlı tren projesinin Edirne’mize her anlamda değer katacağından eminiz. Gerek turizm gerekse ekonomik olarak Edirne’nin yükselişe geçeceğimi düşünüyoruz. Proje hızla ilerliyor. Söz verdiğimiz gibi bu projeyi de zamanında tamamlayarak hayata geçirmek istiyoruz. Kente ekonomik değer katacak bu projeyle birçok istihdam alanı da açılacak. Kısacası uzaklar artık yakın olacak. Seyahat süresi kısaldığı için daha Edirne daha fazla turist ağırlayacak. Sadece yurt içinden değil yurt dışından da gelecek olan turistler ülkenin turizm hasılatını da yükseltecek.” Dedi.

"3 Nehir 1 Şehir" Projesi kapsamında hidroelektrik santralinin yapımına ilişkin konuşan İba, temiz enerjiye dikkat çekti.

İba, Meriç Nehrine kurulan hidroelektrik santralinin kendi alanındaki en büyük türbine sahip olduğunu ifade etti.

Santralin yakın zamanda enerji üretimine başlayacağını belirten İba, kentin elektrik ihtiyacının bir bölümünün karşılanacağını aktardı.

Elektrik üretiminden elde edilen gelirin bir kısmının dar gelirli ailelere verileceğini söyleyen İba, Projenin kente değer katacağını kaydetti.

İba, vizyon projeler üretmeye, Türk Milleti’ne hizmet etmeye devam edeceklerini ve var güçleriyle çalışacaklarına vurgu yaptı.

Edirne Sarayı’nın ihyası hakkında da açıklamalarda bulunan İba, “AK Parti olarak ecdadın mirasına her dönemde sahip çıktık. Bu da bizim kentimiz için en önemli değerlerden biri. Kaybolmaya yüz tutmuş Edirne Sarayı’nda birçok padişah ve devlet adamı yetişti. İstanbul’un fethi planları bu sarayda gerçekleşti. Osmanlı Devleti’nin cihan imparatorluğuna dönüşmesi buradan gerçekleşti. Bizler buna sahip çıkmalıyız. Gurur duyarak ve imrenerek baktığımız atalarımızın mirasını yaşatmak için proje Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığına devredildi. Biz bu sarayı kısım kısım ayağa kaldıracağız ve turizme kazandıracağız. Bu sayede kentin en önemli yapı taşlarından olan Selimiye Camisi’nin yanına Edirne Sarayı’nı da ekleyerek Türkiye’nin en önemli tarihi turistik noktalarından olacağız. Hali hazırda turizm pastasından pay alan kentimizin gelirini ciddi oranda artırmak için tarihi noktalardaki projelerimiz herkesin malumu. Tabyalar, Sinegog, Selimiye Meydanı, Kervansaray, Enez Ayasofyası gibi projelerle tarihi dokunun gelecek nesillere aktarılması için çok çalıştık. Şimdi Edirne Sarayı ve vizyon projelerimiz  için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Çalışmaya, hizmet etmeye, Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa etmeyi sürdüreceğiz.” Dedi.

Haber Merkezi