İba, 'Edirne'nin tüm sorunlarını çözmek için varız'

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, çalışmalarını sürdürüyor. Kentte adım atılmadık yer bırakmayan İba, vatandaşlarla görüşerek taleplerini ve sorunlarını dinliyor.

İba, 'Edirne'nin tüm sorunlarını çözmek için varız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belediye başkan adaylığı açıklanan Belgin İba, saha ziyaretlerine devam ediyor.

Yerel seçim kapsamında kentin farklı noktalarında esnaf ve vatandaşlarla buluşan İba, vatandaşın talep ve sorunları dinleyerek, onlarla bir araya geldi.

İba, Cumhur İttifakı olarak Edirne’nin tüm sorunlarını çözmek ve Edirnelilere hizmet etmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Çalışmalar kapsamında ilk olarak Olin Yağ Fabrikası’nı ziyaret eden İba, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Edip Ağaoğluları’yla bir araya geldi.

Fabrikayı gezen İba, 200’den fazla çalışanı olan işletmenin kentteki istihdam için çok önemli olduğunu söyledi.

Fabrikanın üretim hattında çalışanlarla sohbet eden İba, “Edirne’miz, gerek sanayisi gerek iş insanları ölçeğinde, dünyanın sayılı şehirleri arasına girmeye namzettir. İş hayatını desteklemek de bizim vazifemizdir. Sanayicimizi destekleyeceğiz, istihdamı artıracağız, üretimle büyüyeceğiz.” Dedi.

İba, Olin’in ardından En Yapı ve Ege Kırtasiyenin sahibi Nefise Kudusçu ve Mehmet Emin Parlakçı’yı ziyaret etti.

İba, kentteki işletme sahiplerinin beklentilerini karşılamak için somut adımlar atacaklarını iletti ve şunları söyledi: “Dertleri, derdimiz, beklentileri, bizim de beklentilerimiz, derdimiz Edirne. Hedefimiz, birlik ve beraberlikle, dayanışma ve kardeşlikle hep birlikte Edirne.”

İba, ziyaretten sonra Osmanlı döneminden bu yana asırlardır sürdürülen "1001 Hatim Duası’na" geleneğinin yaşatıldığı Darü-l Hadis Camisi’ne geçti.

Her yıl üç ayların ilk cumasında düzenlenen asırlık geleneğe katılan İba, “Dualarımız bir, sözümüz, niyazımız, umudumuz bir.” ifadelerini kullandı.

Darü-l Hadis Camisi’nin ardından 2022 yılı Ahi’si Sırrı Güneş ve 2023 yılı Ahi’si Erdoğan Bulut’u ziyaret eden İba, dürüst esnafların Edirne’nin tanıtımında oynadığı role vurgu yaptı.

Ardından geçmiş dönem Edirne Belediye Başkanı Eczacı İbrahim Ay’ı ziyaret eden İba, kentin mevcut sorunlara dair istişarelerde bulundu.

Edirne'de her kesim ve her kitlenin sesinin duyulması gerektiği vurgusu yaparak, "Beşeri hafızamız önemlidir. Biz bu şehri, ortak akılla yönetmeye talibiz." diyen İba, Ay’la fikir alışverişinde bulunarak Edirne’nin hak ettiği hizmetleri alması için hep birlikte çalışacaklarını belirtti.

Haber Merkezi