İba, İkinci turda daha yüksek oy oranı elde edeceğiz

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba seçimde oy kullanan tüm vatandaşlara teşekkür etti. Edirne'de Cumhur İttifakı oylarının yaklaşık 10 bin artarak yüzde 32 oranında oy elde ettiklerini belirten İba, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlerde daha yüksek oy oranı elde edeceklerini söyledi.

İba, İkinci turda daha yüksek oy oranı elde edeceğiz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan İl Başkanı Belgin İba, seçimlerde oy kullanan tüm vatandaşlara teşekkür etti. İba, Şırnak’ta PKK terör örgütüne karşı düzenlen operasyonda şehit olan askere Allah’tan rahmet diledi.

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde Türk halkımının büyük bir teveccühü, büyük bir katılım oranıyla tarihin en büyük katılım oranını yakaladığını ifade eden İba, “14 Mayıs seçimi bir demokrasi şöleniydi. Sandığa giden tüm hemşerilerime gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca sandıklarda oy kullanma sırasında öncesinde ve sonrasında görev almış tüm teşkilat mensuplarına, gerçekten özverili bir çatışma sergiledik. Bütün sandıklarımız, müşahitlerimiz, sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar görevinin başındaydı. Emek veren tüm kardeşlerimize gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah aynı iradeyi 28 Mayıs'ta da hep birlikte göstereceğiz. Milletimiz Cumhurbaşkanımıza olan güvenini tekrar tescil etti. 27 milyondan fazla oyla yüzde 49,51 oy oranıyla Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teveccühünü gösterdi milletimiz. İnanıyorum ki 28 Mayıs'ta da çok daha büyük bir oranda katılımla çok daha büyük bir oy oranıyla tekrar milletimiz Cumhurbaşkanımıza olan inancını, güvencini tazeleyecek.” Dedi.

AK Parti’nin mecliste büyük çoğunluğu alarak yetkiyi tekrar millete vereceğinin altını çizen İba, Cumhur İttifakı’nın seçimlerde en yakın rakibine 2 buçuk milyondan fazla oy farkı attığını anımsattı.

Edirne’de Cumhur İttifakı’nın oylarının 10 bin arttığını dile getiren İba, “Cumhur İttifakı olarak yüzde 29’a yakın bir oy oranıyla Edirne'mizi yüzde 32 oy oranıyla Edirne'mizde bir sonuç elde ettik. Milletvekilliği seçiminde AK Parti'mizin oylarında bir miktar düşüş yaşansa da bu düşüşün yetişkinliğin aslında ittifak ortakları arasında olduğunu tespit ettik. Seçimden hemen sonra yapmış olduğumuz istişarelerde önceki dönem milletvekillerimiz, il başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve teşkilatımızın her bir kademesiyle yapmış olduğumuz görüşmelerde, sandık sandık, mahalle mahalle gerekli tespitleri yaptık. Bu 11 günün planlamasını gerçekleştirdik. İnşallah yürekten inanıyorum 28 Mayıs'ta gerçekleştireceğimiz seçimlerde çok daha büyük bir farkla tekrar milletimiz kendi güvenini gösterip sandıkta Cumhur İttifakı'na gerekli desteği verecektir.” Şeklinde konuştu.

İba, sosyal medyada depremzedelere yönelik seçimlerle ilgili paylaşımları sert bir dille eleştirdi ve şunları söyledi:

“Sosyal medyada depremzedeler başta olmak üzere AK Partimize oy veren kitlelere karşı yapılan o çirkin dili, o konuşmayı buradan AK Parti teşkilatları adına kınadığımı söylemek istiyorum. Milletin iradesi üstünde başka bir irade olmadığını da söyleyerek bu tarz söylemlerin ne bizim milletimize, ne de bizim insanlığımıza yakışmadığını, herkesin kendi iradesiyle vermiş olduğu oya ve herkesin saygı duyması gerektiğini hatırlatarak buradan da sosyal medya üzerinden yapılan dili kınadığımı söylemek istiyorum.”

Teşkilat içerisinde yapılan toplantıda her kademe olarak 28 Mayıs seçimleri için planlama yaptıklarını söyleyen İba, Edirne'de AK Parti'nin oylarının en yüksek orana çıkartacaklarından emin olduklarını aktardı.

İba, Türkiye’de zafer için herkesin sandığa gideceğini anımsattı ve şöyle devam etti:

“Büyük Türkiye zaferi için herkesi sandığa davet ediyoruz. Biz Edirne teşkilatı olarak göreve geldiğimiz günden beri yarın seçim varmış gibi hep çalıştık. Edirne'yi karış karış gezdik. Girmediğimiz köy ve mahalle bırakmadık. Seçim çalışmalarında da tüm teşkilatımızla gerçekten olağanüstü bir performans sergiledik. Sandığa da yansıdı bunu da görüyoruz.  Yetişkinlik sadece ittifak ortakları arasında oldu. Bundan sonra daha fazla çalışarak, Edirne olarak oylarımızı çok daha yukarıya taşıyacağımıza inancımız tam. Hep birlikte biriz, beraberiz ve gerçekten birlikte güçlüyüz. Bunu gördük ve inandık. Sandığa da yansıdı. Milletimiz aynı iradeyi göstererek Cumhurbaşkanımıza olan güveni fazlasıyla 28 Mayıs'ta hakkını verecektir.”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da 14 Mayıs’ta seçimlere rekor bir katılımın gerçekleştiğini söyledi.

Aksal, seçimlere Edirne’de yüzde 91, Türkiye’de ise yüzde 87 gibi bir oranla katılımın olduğunu açıkladı.

Ülke genelinde bir demokrasi bayramı yaşandığına vurgu yapan Aksal, “Ben aziz milletimize de, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Cumhur İttifakı'mıza ciddi bir üstünlük veren ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yüzde 49 buçuk gibi bir oyla teveccühünü bildiren aziz milletimize de çok teşekkür ediyorum. 27. dönemde büyük bir onur ve gururla temsil ettiğim Edirne'yi 28.  dönemde de temsil edecek olmaktan duyduğum onuru ve gururu ifade etmek istiyorum. Bana olan güvenleri için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve oylarıyla bana bu görevi veren Edirneli hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Sizlerin de bildiği gibi Edirne Müdafi Şükrü Paşa'nın deyimiyle şehrin mukaddestir. Bu mukaddes şehre hizmet etmek büyük bir onurdur, büyük bir gururdur. Seçim sürecince büyük bir gayretle çalışan kıymetli milletvekili adaylarımıza, SKM başkanımıza ve SKM yöneticilerimize, teşkilatımızın il, ilçe, mahalle, köy temsilcileri, ana kademe, gençlik kolları, kadın kolları ve bütün temsilcilerine çok teşekkür Ediyorum.” Dedi.

Kuruluşundan bu yana partiye emeği geçenlere, dava ve yol arkadaşlarına teşekkür eden Aksal, kendisine destek verenlere şükranlarını iletti.

Edirne’yi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğini anlatan Aksal, “İnanıyorum ki milletimiz 28 Mayıs'ta bu ülkenin istikbali ve istikrarı için daha güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Güçlü bir destek vereceklerdir. Tek vekille iktidar partisinin temsil edilmesiyle daha fazla vekille temsil edilmesi arasında ciddi bir fark var. Sandık ne derse o, milletimizin kararı bizim başımızın üstünedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadeleriyle, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle de millet iradesinin üzerinden bir irade tanınıyoruz. Nasıl ki milletimiz AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na ve Sayın Cumhurbaşkanımıza çok ciddi bir teveccühle ülke genelinde destek vermişlerse Edirne'den niye vermediniz veya bu destek şu veya AK Parti'nin bir milletvekili niye var diye sorgulamak bize de asla düşmez. Onların kararı bizim başımızın üstünedir. Oy namustur, gizlidir. Oy veren ve vermeyen herkese hizmet edeceğiz. Belki birazcık daha tek vekil olarak çok vekilden daha çok çalışacağız ve Edirne'mize hizmet edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti Edirne Milletvekili adayı Erdinç Çekiç de Türkiye’nin sandıkta tercihini ortaya koyduğuna vurgu yaptı.

Çekiç, Türkiye’nin istikrar ve istikbalinin AK Parti ile devam edeceğinin altını çizdi.

Depremzede vatandaşlara yönelik yapılan paylaşımları eleştiren Çekiç, “Bizim düşünmediğimiz, bizim destek vermediğimiz bir siyasi yapı, iktidarda olduğu zaman, biz millet olarak düşünce ve fikriyatımızı kardeşliğimizi, bir arada yaşama kültürümüzü ve birbirimize dayanışma özümüzde, inancımızda olan o yapıyı nasıl bir hale geldiğini görmek inanın içler acısı bir durum. Edirne özelinde de kısaca şunları belirteyim. Bu süreç içerisinde sahada her gün ve her saniye devletin birliği bütünlüğü içerisinde Ak Parti'ye gönül vererek AK Parti'de cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la olacağına inancını taşıyan şu ak yüreklere öncelikle huzurunuzda sonsuz teşekkür ve minnetlerimi arz ediyorum.” Dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili Adayı Sevda Nur Kurban da seçime katılan vatandaşlara teşekkür etti.