İba, 'Basın mensupları demokrasinin temel taşlarındandır'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

İba, 'Basın mensupları demokrasinin temel taşlarındandır'

Her şartta kamu yararını gözeterek objektif bir anlayışla Türkiye’nin ve Edirne’nin gerçeklerine ve milli değerlerine duyarlı, gece gündüz, yaz kış demeden zor şartlar altında mesleğini icra eden basın mensuplarının işlerinin doğası gereği her daim göreve hazır çalışmakta olduğunu dile getiren Başkan İba, basının düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün, demokrasinin temel taşlarından ve vazgeçilmez unsurlarından olduğunu belirti.

Basın mensuplarının toplumun duyan kulağı ve gören gözü olduğunu belirten İba, “Zorluk ve güçlüklere rağmen yılmadan yorulmadan çalışan gazetecilerimizin objektif, doğru ve duyarlı haberciliği, yaptıkları mesleğe ayrıca bir kutsallık katmaktadır. Bizlerin gönlünde ayrı bir yeri olan yerel basınımızın değerli gazetecileri ilimizde olan gelişmeleri, yapılan faaliyetleri ve çalışmaları hemşerilerimizle paylaşıp vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi görmektedir.” Dedi.

Çalışan gazetecilerin bu görevlerini yazılı, görsel ve işitsel medya üzerinden yerine getirmekte olduğunu ifade eden Başkan İba, teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde yazılı ve görsel basının yanı sıra internet haberciliğinin de toplum için önem arz ettiğini dile getirdi.

Basın mensuplarının demokrasinin güçlenmesinde, birlik ve beraberliğin korunmasında, huzur ve güven ortamının sağlanmasında önemli bir payı bulunduğunu söyleyen İba, doğru bilginin aktarılması ve vatandaşların menfaatlerinin korunması ilkesini gözeterek vazifesini tüm özverisiyle gerçekleştiren basın mensuplarının vatandaşın sesi ve vicdanı olma özelliğine sahip olduğunu aktardı.

Basının bir milletin sesi olduğuna dikkat çeken İba, “Büyük bir gayretle çalışan fedakar gazetecilerimize Edirne'mize katkılarından ötürü teşekkürlerimi sunuyor, şehrimizde faaliyet gösteren ulusal ve yerel basınımızın temsilcileri başta olmak üzere basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yıl diliyorum. Bugüne kadar görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum." Şeklinde konuştu.

Haber Merkezi