İba 'Adıma açılan sahte hesap için yasal işlemleri başlattık'

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba'ya ait fotoğraflar ile siber dolandırıcılar sahte instagram hesabı açtı. Şikayetler üzerine açılan sahte instagram hesabı kısa sürede kapatıldı. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İba sahte hesabı açanlarla ilgili olarak yasal işlemlerin başlatılacağını belirtti.

İba 'Adıma açılan sahte hesap için yasal işlemleri başlattık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sosyal Medya Hesabını Kopyaladılar

Siber dolandırıcılar AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba'nın önce sosyal medya hesabını kopyaladılar. Şikayet üzerine kopyaladıkları instagram hesabı kapatılınca siber dolandırıcılar bu kez de İba'ya ait aile fotoğrafını kullanarak mesajlaşma uygulaması whatsapp üzerinden sahte bir hesap oluşturdu.

İba, Yargıya Başvurdu

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, siber dolandırıcıların yakalanması için yargıya başvuracağını belirtti.

İba açıklamasında şunlara yer verdi; "Değerli Hemşehrilerim;  Bugün öğlen saatlerinde adıma açılan sahte instagram hesabı üzerinden dolandırıcıların iban numarası vererek para talebinden bulunduğunu öğrendim. Hemen açılan bu sahte hesabı şikayet ederek, kapatılmasını sağladık. Şimdi de 0534 507 82 09 numarası üzerinden şahsıma ait fotoğraf ile WhatsApp hesabı oluşturdular. Lütfen itibar etmeyiniz. Gerekli adli süreç başlatılacaktır."

Haber Merkezi