Hurma tezgahlardaki yerini aldı

Edirne'de Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala iftar sofralarının gözdesi olan hurma da tezgâh ve raflardaki yerini aldı.

Hurma tezgahlardaki yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doyuruculuğu ve besleyiciliğinin yanında ramazan ayına özgü olması nedeniyle ayrı bir önemi olan hurma, satış noktalarında kendini göstermeye başladı.

Ramazan’ın yaklaşmasıyla alışveriş hareketliliği başladı. Kuru bakliyat, et ve süt ürünleri derken, alışveriş listelerine Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma da eklendi. Fiyatı, lezzeti ve sağlık açısından faydaları sebebiyle hem sahur hem de iftar sofralarını süsleyen hurmanın fiyatları türüne göre değişiyor.

Saraçlar Caddesi’nde kuruyemiş esnafı olan Okan çakıcı, hurma satışlarına başladıklarını belirtti.

Vatandaşların hurma satın alırken kalitesine baktıklarını söyleyen Çakıcı, “Hurmanın kalitesini görüntüsünden anlıyoruz çok solmuşsa ve kabuk atmışsa biraz eski olur ama bozulduğu anlamına gelmez. Hurma çok çabuk bozulan bir şey değil. Tezgahlardaki hurmalar bir sene önce toplandı bu sene satıyoruz.  Hurmanın taze ağaçtan toplanıp da direkt tezgâha gelme gibi olağanı yok. Türkiye’de yetişmiyor yurt dışından geliyor. Hurmada herhangi bir kurtlanma mümkün değil çok küçük ihtimal. Hurmanın bozulması için 3,5 sene durması gerekiyor. Kudüs ve Medine hurması dünya çapındaki en iyi hurmalar fiyatından dolayı satışı az ama daha güzel. Genellikle Cezayir ve İran hurması satıyoruz çünkü fiyatı uygun. Hurma her zaman hurmadır. Vitamin açısından da aynıdır. Fiyat uygun olduğu için vatandaşlar genellikle bu hurmalı tercih ediyor. Hurma fiyatları 70 liradan 500 lira arasında değişiyor. Ramazan ayı bütün Müslüman âlemine hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.