Hekimler sağlıkta şiddeti önlüklerini kırmızıya boyayarak kınadılar

Sağlıkta şiddetin son bulmasını isteyen hekimler, 2 gün iş bırakacağını basın açıklamasıyla duyurdu. Edirne'de İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, müdürlük önüne siyah çelenk koyarak önlüklerini ise kırmızı sprey ile boyadı ve yere bıraktı.

Hekimler sağlıkta şiddeti önlüklerini kırmızıya boyayarak kınadılar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen hekimler ve sağlık çalışanları Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesini önlüklerini kırmızıya boyayarak protesto etti. İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelen sağlıkçılar, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ardından ise basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması öncesinde Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Sibel Pekdemir ve Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Servet Altay Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’nün duvarına siyah çelenk bıraktı.

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli Doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesine tepkiler çığ gibi büyüdü. Yurdun dört bir yanında olduğu gibi şiddet olayı Edirne’de de kınandı. Edirne Sağlık Müdürlüğü önüne siyah çelek bırakan hekimler, beyaz önlüklerini çıkararak, sağlıkta şiddetin son bulması için çağrıda bulundu.

Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların artışı nedeniyle bu konuda önlemler alınması için yasa teklifleri önerdiklerini söyleyen Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Sibel Pekdemir, ayrıca hekimlerin yaşanan olay karşısında 2 gün iş bırakacaklarını belirtti.

Özlem Ceylan