Hayvanları Koruma Derneği'nden Kedi Ölümlerine Tepki

Edirne'de 15 kedinin ölü bulunmasıyla ilgili başlatılan soruşturma çalışmaları devam ederken Edirne Doğa Çevre ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkan ve yardımcıları, konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Dernek Başkanı Simge Çalışkan, sokak hayvanlarının sonuna kadar arkasında olduklarını ifade etti.

Hayvanları Koruma Derneği'nden Kedi Ölümlerine Tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'nin Talatpaşa Mahallesi'ndeki boş arazide çok sayıda kedinin ölmesi hayvan derneklerini ayağa kaldırdı. Edirne Doğayı, Çevreyi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri, Sokak Hayvanları Barınağı'nı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Yapmak istedikleri şeyin sokaktaki canlara alan sunmak olduğunu söyleyen Edirne Doğa Çevre ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Simge Çalışkan, Mama yardımı, tedavi ve kısırlaştırma gibi ihtiyaçları için sokak hayvanlarının sonuna kadar arkasında olduklarını ifade etti.

                "Hayvanların çoğu kusarak can vermiş"

Ölümlerin zehirlenmeden kaynaklandığını düşündüklerini iddia eden Edirne Doğa Çevre ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Mürvet Taşvur,  "Hayvanların çoğu kusarak can vermiş. Ağızları açık şekilde can vermiş. Otopsi sonucunu bekliyoruz. İnşallah öyle bir durum olmamıştır. Oradaki insanlar pek duyarlı olmamış saldırıya da uğradım. Onun için de ayrıca dava açtık beklemedeyiz" dedi.

"Edirne'mizde yaşanan bu acı olay için bir araya geldik"

Amaçlarının sokak hayvanları ile ilgili Edirne halkını ve toplumu bilinçlendirmek olduğunu söyleyen Doğa Çevre ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Fikret Çalışkan, "Edirne'mizde yaşanan bu acı olay için bir araya geldik. Sorunlarımız var. Edirne doğa çevre ve sokak hayvanları koruma derneği olarak sokak hayvanlarını koruyamadığımızdan dolayı toplandık. Barınağı dolaşarak içerde aksaklık var mı bizim yapabileceğimiz bir şey var mı ona bakacağız. Yapıcı olarak böyle bir toplantı yaptık. Sonuçlarını içeriyi gezdikten sonra göreceğiz" dedi.

"Kedilerin ölümleri ile ilgili şikayetlerimizi yaptık"

 Edirne halkının hayvanları koruma derneklerine, derneklerin de sokaktaki hayvanlara sahip çıkması gerektiğine inandığını söyleyen Çalışkan, "Kedilerin ölümleri ile ilgili şikayetlerimizi yaptık. Bulunduğu arsanın yan çevresinde yaşayan vatandaşların kedilerin ölümü ile ilgili bir alakası varmış gibi bir izlenim üzerine kanaat getirdik. Çünkü polis ve tarım il müdürlüğü intikal ettikten sonra bize hakaretler sizlerde pisliksiniz neden savunuyorsunuz gibisinden davranışlarla karşılaştık. O vatandaşlar hakkında da şikayette bulunduk. Adli yargıya taşındı. Sonucunu bekleyeceğiz. Köpek ve kediler Edirne'de fazla beslenemiyor. Yerel yönetimlerin fazla mama ve yem vermediğinden dolayı sokak hayvanları çöplere ve vatandaşın kapısına gidiyor. Vatandaşlar da bundan rahatsız olup sert tepki ve şiddet kullanıyorlar. Bizim sıkıntımız mama desteği yapamamak ve canlarımızı doyuramamaktır.  Biz valimiz belediye başkanımızla görüştükten sonra dernek olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Onların da bize destek vermesini bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kedilerin ölüm nedeninin tespiti için başlatılan çalışma sürüyor.

Olay nasıl olmuştu?

Edirne'nin Talatpaşa Mahallesi'ndeki boş bir araziye giden polis ekipleri 15 kedinin öldüğünü belirlemiş, kedilerin ölüm nedeninin tespiti için çalışma başlatılmıştı.

Burcu Temel