'Haydi Fuara, Edirne'yi Tanıtmaya'

23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Edirne'nin meşhur tava ciğeri ile şekerlemelerini tanıtacak olan Bahri Dinar ve Arif Meriç kent esnafına seslendi. Dinar ve Meriç, 'Oturmakla olmaz herkes ne satıyorsa alsın fuara gelsin. Sonra kimse biz turizmden para kazanamıyoruz demesin' dedi.

'Haydi Fuara, Edirne'yi Tanıtmaya'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar ve Arslanzade Şekerleme sahibi Arif Meriç; EMITT fuarı için Edirne esnafına “Haydi Fuara Edirne’yi Tanıtmaya” çağrısında bulundular.

31 Ocak-3 Şubat 2019 tarihlerinde, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Alanı'nda düzenlenecek fuara, 15 yıldan beri düzenli olarak katılan Dinar ve Meriç bu yılda fuarda olacaklarını belirterek, ücretsiz ciğer ve heybeler dolusu deva-i Misk macunu dağıtacaklarını ve Edirne’yi tanıtacaklarını söylediler.

“Turizmden Para Kazanamıyorum Demesinler”

Dinar, İstanbul’a binlerce km uzakta olan esnafların bile bu fuara geleceğini bu yüzden Edirne’den binlerce esnafın katılması gerektiğini vurguladı.

Edirne turizmine katkı sağlamak ve kazanç elde etmek isteyen tüm esnafın bu fuara katılması gerektiğini belirten Dinar, “Dünyanın en büyük fuarlarından biri olan Emıtt Fuarı’nın açılışı var. 110 ülkeye yakın ülke katılacak bu fuara. Türkiye’nin ilk ilçeleri hepsi bu fuara katılacaklar. Bizim bildiğimiz görüştüğümüz esnaf arkadaşlarımız ki bunlar uçuş mesafesinde olanlar yani uçakla 1500 2000 km yoldan gelecek olanalar 4 5 uçak esnaf arkadaşımız orda Emıtt fuarında katılacaklar. İstanbul Emıtt fuarı olduğu yer 220 km günü birlik her zaman gidilebilecek bir mesafe. Yani dışarıdan bu kadar çok gelecek varken bizim buradan 1000 esnaf kalkıp gitmemiz lazım. 15 yıldan beri biz Arif abiyle beraber hiç fire vermeden fuara katılıyoruz. Edirne Emıtt’e katılmadığından bile katılıyorduk. Bizim bu yıl için bir çağrımız var. Edirne’nin nesi meşhursa ne satılıyorsa neyi tanıtmak istiyorsak hepimiz orda olmalıyız. Sadece ciğerci değil şekerci değil peynircisi de değil, cevizcide ayakkabı boyacısı da olsun orda bulunsunlar. Bütün Edirne bütün dinamikleriyle orda olmasını tavsiye ediyoruz çünkü yarın öbür gün ben turizmden para kazanamıyorum diye ağlamak olmasın diye. Ne yapacağız önce gideceğiz tanışacağız sonra bekleyeceğiz. Biz oraya bedava dağıtmaya gidiyoruz. 15 yıldan beri bedava dağıtıyoruz. Bu yılda elimizdeki imkânlar ne ise onu yapacağız.

“Edirne’ye Binlerce Kişinin Gelmesini Sağladık”

Meriç ise, fuara her yıl katladıklarını bu yıl için de tüm hazırlıklarını yaptıklarını ifade ederek, “Bir tohumu atmadan hemen ben meyve versin diye bir şey yok. Herkes elinde neyi varsa süpürgeci süpürgesini, mis sabuncu sabununu yani kısaca ben Edirne’yi tanıtmak istiyorum ben para kazanmak istiyorum derse kesinlikle bizim burada bu kadar yakın olduğumuz Emıtt fuarında 15 yıldan beri her seferinde farklı yerde kalmadık ne yaptık elimizdeki malzemeleri aldık bir tarafta ciğeri biberi, bir tarafta Deva-i misk macunu pancar pekmeziyle karıştırıp orada binlerce kişiye dağıttık. Sonu olarak ne oldu Edirne’ye binlerce kişinin gelmesine vesile olduk. Neyin var neyin yoksa oraya gitmek lazım burada oturmayı bırakıp gitmek lazım.  Gitmeyi ETSO, sivil toplum kuruluşları ve Belediye’nin buna kulak vermesi lazım yoksa biz hep sınıfta kalırız. İnsanlar nerelerden geliyor. Biz buradan gelemiyoruz. Hem gidelim Edirne’yi tanıtalım hem de kazanalım. Heybelerce deva- i misk dolu binlerce badem ezmesi ve kavala kurabiyesi hazır. “

İpek Deniz