Hayaller Gerçek Olsa Trakya Topluluğu, çeşitli projelerle çocukların yüzünü güldürüyor

Yaklaşık 5 yıl önce kurulan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hayaller Gerçek Olsa Trakya Topluluğu, 'Leyla'dan Sonra Projesi, sosyal sorumluluk projeleri, bu kış ayaklarım üşümesin projesi, bi dolu mutluluk projesi, köy okullarına kütüphane gibi çeşitli projelerle çocukların yüzünü güldürüyor.

Hayaller Gerçek Olsa Trakya Topluluğu, çeşitli projelerle çocukların yüzünü güldürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk olarak İstanbul Tıp Fakültesinde başlayan ve daha sonra Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde sürdürülen Leyla'dan sonra Projesini Edirne'de de sürdürdüklerini söyleyen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hayaller Gerçek Olsa Trakya Topluluğu Başkanı ve Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hamza Karabudak, projenin, hastanenin çocuk servisinde yatan çocuklarla vakit geçirmek ve onlarla oyunlar oynayarak iyileşme sürecine katkı sağlayan proje olduğunu aktardı.

Proje çerçevesinde kronik hastalıkları olan ve dileklerine ulaşamayan çocukların dileklerini karşılamaya çalıştıklarını belirten Karabudak, topluluk olarak lösemi ve kanser gibi ya da başka kronik hastalıkları olan çocukların dileklerini karşılayacak gönüllüler bulmaya çalıştıklarını ve projeyi yürüttüklerini ifade etti.

"Ayaklarım Üşümesin Projesi'ni uygulamaya devam ediyoruz"

Edirne'de diğer çocuklarla da etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Karabudak, çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile de çocukların hayatına dokunmaya çalıştıklarını aktardı. Projelerin en önemlilerinden birisinin de ' Bu kış ayaklarım üşümesin' projesi olduğunu dile getiren Karabudak, geçen yıl uygulamaya başladıkları projeyi bu yıl da sürdürdüklerini belirtti.

"Para toplamıyoruz, gönüllü ve ihtiyaç sahibi buluyoruz"

Amaçlarının doğu bölgelerin ücra köşelerinde yaşayan, zorlu şartlarda okula giden ve maddi imkansızlıklar sebebiyle engeli olan çocukların bu engellerini ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Karabudak, "Bu proje ile geçen yıldan bu yana kadar toplam 300'e yakın çocuğa bot ulaştırdık. Bu botları doğunun köylerindeki öğretmenlerle iletişime geçerek ihtiyacı olan çocukları tespit ediyoruz. Onlardan gelen bilgiler doğrultusunda biz de bulduğumuz botları ve oradaki öğretmenin iletişim bilgilerini ve adresini gönüllülere iletiyoruz. Projelerimizde para almıyoruz, gönüllü ve ihtiyaç sahibi buluyoruz. Bulduğumuz gönüllülerin ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılamasını sağlıyoruz. Edirne'nin köylerinde de botu olmayan çocuklar vardı onlara da bot ulaştırdık. Kış boyunca bu projemiz devam edecek, daha sonra ise yine o bölgelerde kırtasiye ihtiyaçlarını tespit edip çalışmalara başlayacağız" ifadelerine yer verdi.

'Bi dolu mutluluk' projesi ile kırtasiye erişimi olmayan köy okullarına yardımda bulunduklarını belirten Karabudak, "Çocukların görsel sanatlar teknolojik tasarım gibi derslerden geri kalmaması için bu projeyi yürütüyoruz. Köy okullarına kütüphane kurmaya çalışıyoruz. Etraftan bulduğumuz kitapları köy okullarına göndererek çocukların kitaplara erişmesini sağlıyoruz" dedi.

 Edirne'de sevgi evleri ve huzurevlerini de ziyaret ederek çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Karabudak, her ayın belli günlerinde ziyaret yaptıklarını ve onlarla vakit geçirdiklerini belirtti.

Okullarda kariyer günleri düzenleyerek meslek tanıtımı yaptıklarını ve öğrencilere rol model olmaya çalıştıklarını aktaran Karabudak, Köylerdeki okullara gidip bahar şenliği gibi çeşitli eğlenceler yaparak keyifli vakit geçirmelerine destek olduklarını ifade etti.

2 yıl önce çocuk hakları konulu bir sempozyum düzenlediklerini hatırlatan Karabudak, bu sene de 'afette ve savaşta çocuk olmak' adlı bir sempozyum planladıklarını belirtti.

Gerçekleştirdikleri proje ve etkinliklerle çocukların mutlu olduğunu görünce çok mutlu olduklarını söyleyen Karabudak, hem öğretmenler, hem de dışarıdaki insanlar tarafından beğeni ve olumlu dönüşler aldıklarını ifade etti.

İpek Esma Çeşme