Havsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri pazarda broşür dağıttı

Edirne ve ilçelerinde kadına şiddetle mücadele çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından kadına şiddetin önlenmesi amacıyla 'Kadına El Kal-Ka-Maz' sloganıyla hazırlanan broşürler, erkeklere dağıtılıyor.

Havsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri pazarda broşür dağıttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne Valiliği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 'Kadına El Kal-Ka-Maz' sloganıyla hazırlanan broşürler Havsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe pazarında dağıtıldı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele çalışmaları çerçevesinde 5 Milyon Erkeğe Bilgilendirme çalışması yapılması hedefleniyor. İçişleri Bakanlığı tarafından kadına şiddetin önlenmesi ve bu konudaki duyarlılığı artırmak amacıyla çeşitli uygulamalar hayata geçiriliyor.

 Kadına El Kal- Ka-Maz projesi çerçevesinde hazırlanan broşürleri pazar esnafı ve vatandaşlara dağıtan Havsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, erkeklere bu konuda bilgi vererek kadına şiddetle mücadele konusunda yapılan çalışmaları anlattı. Ekipler, aile içi ve kadına şiddetle mücadele çalışmalarının önemini anlatarak bu konudaki duyarlılığın büyük öneme sahip olduğunu aktardı.

KADES uygulamasının tanıtımı ile son yıllarda artış gösteren kadına şiddet olaylarının önlenmesi, şiddet gören veya şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlara ulaşılabilmesi hedefleniyor. Bu çerçevede Havsa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçede ziyaretler yapılarak duyarlılığın arttırılması hedefleniyor. Havsa ilçesinde kurulan pazarda stant kuran ekipler, Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) ile ilgili broşür dağıttı.

Kadınların cep telefonlarına indireceği uygulama sayesinde tek bir tuşla ekiplerin hemen olay yerine gelerek müdahaleyi yaptığını ve kadına şiddetin önüne geçtiğini aktaran vatandaşlar da uygulamaların başarılı olduğunu ifade etti.

Burcu Temel