'Havaların sıcaklığı düşmeyince balık piyasası sürpriz yaşamıyor'

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, balık tezgahlarını olumsuz etkiliyor. Balıkçı esnafı, hava sıcaklıklarının düşmesiyle balık bolluğunun yaşanacağını ve fiyatların aşağı çekileceği beklentisi içinde.

 'Havaların sıcaklığı düşmeyince balık piyasası sürpriz yaşamıyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıllarda kış aylarında yaşanan balık bolluğu bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle yaşanmıyor.

Fiyatlar balık tezgahlarındaki hareketliliği de olumsuz etkiliyor. Esnaf, özellikle kar yağışının ve soğuk havaların balık fiyatlarını aşağı çekeceği öngörüsünde bulunuyor.

Balık Pazarı esnaflarından Yusuf Çimen, hava sıcaklıklarının düşmemesi nedeniyle deniz suyu sıcaklığının da normal seviyenin üzerinde seyrettiği belirtti.

Bu durumun balıkların göç etme zamanlarını değiştirdiğini ifade eden Çimen, “Havaların sıcaklığı düşmeyince balık piyasası sürpriz yaşamıyor. Balıklar göç edince avlanma miktarı değişiyor. Normalde bu dönemde daha fazla avlanan hamsi, mezgit, istavrit gibi balıklar beklenenden az. Balık tüketiminin yaygın olduğu bölgelerde, balık fiyatları sıcak hava nedeniyle artıyor. Bu durumun devam etmesi durumunda fiyatların düşmesi beklemiyoruz.”

Hava durumu raporlarına göre soğuk havaların yaklaştığı ve kar yağışının artacağı öngörülen önümüzdeki günlerde, balık tezgahlarında bolluk yaşanarak fiyatların düşeceği tahmin ediliyor.

Doğukan Vurgun