Havalar soğudu, pazarda kışlık alışveriş yoğunluğu yaşandı

Kentte her hafta Cuma günü kurulan Ulus Pazarı'nda bu hafta kışlık alışveriş telaşı yaşandı. Üniversite öğrencilerinin kente gelmesinin ardından çarşı ve pazarda yoğunluk artarken, kışlık ihtiyaçlarını karşılamak isteyen vatandaşlar da Ulus Pazarı'nın yolunu tuttu.

Havalar soğudu, pazarda kışlık alışveriş yoğunluğu yaşandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bulgar ve Yunan turistlerin yanı sıra çevre illerden gelen vatandaşlar, havaların soğumasıyla birlikte pazarda kaban, kazak, hırka ve bot ve mont gibi kışlık ürünleri satın almaya başladı. Eylül ayı ile birlikte havaların soğumaya başlamasının ardından pazarda kabandan, bota, ayakkabıdan, kazağa kadar birçok ürün tezgâhtaki yerini aldı.

Yaz aylarında sınır kapılarında yaşanan gurbetçi yoğunluğu dolayısıyla kente gelemeyen Bulgar turistler kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ihtiyaçlarını karşılamak için Edirne’ye akın ediyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Ulus Pazarı'na gelerek tezgâhları didik didik eden Bulgar turistler,  aldıklarını araçlarının bagajlarına yerleştirip kentten ayrılıyor.

Ayakkabıdan, çantaya, kışlık kazaktan, monta kadar her ihtiyacını Edirne'den karşılayan komşu ülke vatandaşları, pazar esnafının yüzünü güldürüyor.

Burcu Temel