Havalar soğudu kış çayları tezgâhtaki yerini aldı

Kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğumasıyla birlikte Edirne'de, aktarlarda hareketlilik yaşanmaya başladı. Birçok kişi, soğuk algınlığı başta olmak üzere kış hastalıklarından korunmak için aktarlara giderek bağışıklık sistemini güçlendirici karışım talebinde bulunuyor.

Havalar soğudu kış çayları tezg&acirchtaki yerini aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Değişen hava sıcaklıkları ile birlikte halsizlik, nezle ve grip gibi hastalıklar da kendini göstermeye başladı. Eylül ayının sonlarına yaklaşırken havaların soğuması ve grip mevsiminin başlaması ile birlikte kış çayları da tezgâhtaki yerini aldı. Hastalıklardan korunmak ve bağışıklığını güçlü tutmak isteyen vatandaşlar soluğu aktarlarda alıyor.

Serin ve yağışlı havaların etkisini göstermeye başladığını ve 2 gündür işlerde bir hareketlilik yaşandığını söyleyen Aktar Fatma Sedef Baraz, ıhlamur, kış çayı, çubuk tarçın, zencefil, zerdeçal ve kışa özel hazırlanan karışımların tezgâhtaki yerini aldığını ve müşterileri beklediğini belirtti.

Bu mevsimde bağışıklığı güçlü tutmak için sabahları aç karnına yarım çay bardağı suya karıştırılarak propolis içilmesini önerdiklerini aktaran Baraz, Ayrıca arı sütü ve poleni de sütle karıştırıp o şekilde tüketilebileceğini ifade etti.

“Bağışıklığı güçlü tutacak bitkiler tüketilmeli”

Kışın bağışıklık sistemini güçlü tutabilecek bitkilerden tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Aktar Baraz, “Vatandaşlar, gribal hastalıklardan korunabilmek için gıda takviyelerini iyi almaları gerekiyor. Propolisi gerek tablet olsun gerekse sıvı olsun her sabah kullanmalarında fayda var. Arı sütü, polen ve propolis dediğimiz gıdaların hepsinin bir arada olduğu tabletlerden kullanılabilir. Çünkü mevsim geçişlerinde yakalanılan grip hastalığı bulaşıcı olduğu için evde bir kişi hasta olduğunda diğerlerine de bulaşabiliyor. Bunlara dikkat edilirse hastalığı yatmadan hafif bir şekilde atlatabilirler. Havalar soğuduğu için vatandaşlar yavaş yavaş ıhlamur, kış çayı gibi bitkilere yoğun ilgi gösteriyor. Satışlarımızın artmasını bekliyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

Her bütçeye göre bitki satışı olduğunu söyleyen Baraz, ıhlamur, adaçayı, çubuk tarçın, zencefil, zerdeçal gibi türleri küçük paketler halinde de satışa sunduklarını ifade etti.

Özlem Ceylan