Hava soğutuculara talep arttı

Sıcak havaların rekor üzerine rekor kırmasıyla hava soğutuculara da talep arttı.

Hava soğutuculara talep arttı

Son dönemde artan sıcak hava dalgalarıyla birlikte hava soğutuculara olan talep önemli ölçüde arttı. Yüksek sıcaklık ve nem seviyelerinin etkisiyle insanlar, evlerinde, iş yerlerinde ve açık alanlarda daha konforlu bir ortamda zaman geçirmek için hava soğutuculara yöneliyor. Hava soğutucular, klima sistemlerine göre daha ekonomik ve çevre dostu olmalarıyla tercih ediliyor. Hava soğutucuları aynı zamanda taşınabilir olmasıyla birlikte büyük avantaj sağlıyor.

Özellikle şehirlerde ve sıcak bölgelerde yaşayanlar, hava soğutucular sayesinde serin bir ortamda kalabiliyor ve yaz aylarının bunaltıcı etkilerinden uzaklaşıyor. Ev ve iş yerlerindeki hava soğutucu modellerinin yanı sıra taşınabilir ve açık alanlarda kullanılan taşınabilir hava soğutucular daha cok rağbet görüyor.

Hava soğutucuların yaygınlaşması, insanların klima sistemlerine olan talebinin azalmasına da katkı sağlıyor. Klima sistemleri, yüksek enerji tüketimi ve çevresel etkileri nedeniyle eleştirilirken, hava soğutucular daha az enerji harcayarak serinlik sağlamasıyla çevre dostu bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Hava soğutucuların pratik ve ekonomik yapısı, talebin artmasında etkili oluyor. Bu durum üreticileri ve satıcıları da yeni modeller ve çeşitlilik sunmaya yönlendiriyor. Özellikle yaz aylarında hava soğutucuların talebinin daha da artması beklenirken, teknolojideki gelişmelerle birlikte daha verimli ve etkili hava soğutucu modellerinin de piyasaya sunulması bekleniyor.

Elektronik satış mağazası satış danışmanı Mertşan Gaspar, hava soğutucuların elle taşınabilir olmasının klimalara göre avantaj sağladığını söyledi.

İnsanların istediği yere hava soğutucuları taşıyabildiğini anlatan Gaspar, “Maliyeti klimalara göre daha uygun. Hem de elektrik tüketimi daha az. Bu sebepten dolayı daha çok tercih ediliyor. Klimanın 4’te biri kadar maliyeti var. İnsanlar daha ekonomik şeylere yöneldiği için yoğun bir talep alıyoruz. Mağazaların yanı sıra üreticilerin elinde de şu anda ürün kalmadı.” Dedi.

Vantilatörün oda içerisindeki havayı devir daim yaptığını dile getiren Gaspar, hava soğutucların vantilatör göre daha fazla serinlettiğine dikkat çekti.

Gaspar, hava soğutucuların içerisine koyulan buz ile birlikte havayı serinlettiğini aktardı.

Hava soğutucuların klima görevi görmediğine dikkat çeken Gaspar, “Vatandaşlar klima performansı beklemesin. Fakat fiyat performans olarak çok makul. Elimizde soğutucu kalmadığı için yeniden klimaya yönelim başladı. Hava soğutucularda da hava filtresi gibi sağlık için önemli eklentiler var. Gerekli bakımları yapıldığı taktirde hiçbir problem teşkil etmiyor.” Şeklinde konuştu.

Doğukan Vurgun