Halk Oyunları Yarışmasına 7 Okuldan 127 Öğrenci Katıldı

Edirne Okul Sporları Halk Oyunları Yarışması, Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Yarışmada 7 okuldan 127 öğrenci ter döktü.

Halk Oyunları Yarışmasına 7 Okuldan 127 Öğrenci Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı halk oyunları, okul sporları, minikler, yıldızlar ve gençler olmak üzere ilkokul, ortaokul, liseler arasında gerçekleşen yarışmaya katılan öğrenciler rakipleri arasında ter döktü.

Yarışmaya Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak, Edirne Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, veliler ve vatandaşlar katıldı.

İba,  'Seni Belediye Başkanı Olarak Görmek İstiyoruz' sözleri ve alkışlarla karşılandı

Salona girişte veliler tarafından alkışlanarak karşılanan Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Belgin İba, 'Seni Belediye Başkanı Olarak Görmek İstiyoruz' sözleriyle desteklendi.İba'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten öğrenci velileri ve yakınları, hayırlısı olmasını dileyerek destek ve moral verdi. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yarışmaya geçildi.

Organizasyonun amacınıngençleri spora alıştırmak olduğunu belirten Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Edirne İl Temsilcisi Semih Engin,Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı halk oyunları, okul sporları, minikler, yıldızlar ve gençler olmak üzere ilkokul, ortaokul, liseler arasında bir yarışma olduğunu ve çok heyecanlı olduklarını belirtti.

Toplamda 8 ekipolduğunu ve her takımın yaklaşık bir buçuk saat bir performans sergilediğini belirten Engin,oyun sonunda hakemlerin değerlendirme yapacağını ve puanların ortaya çıkacağını aktardı.

Engin, birinci ve ikincilerin ortaya çıkmasının ardından yıldızlar kategorisinde birinci olan ekibin 2-3 Nisan tarihlerinde Bilecik'te düzenlenecek yarışmada Edirne'yi temsil edeceğini söyledi.

Gençlerde de ilçelerde birinci olan ekibin 15-16 Nisan'da Bursa'da Edirne’yi temsil edeceğini aktaran Engin,yarışmada toplam 127 öğrenciolduğunu ifade etti.

Yarışmaların sonunda Minikler Geleneksel Düzenlemeli dalda Trakya Birlik İlkokulu birinci, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemesiz dalda İsmail Güner Ortaokulu birinci, Atatürk Ortaokulu ikinci, Gençler Geleneksel Düzenlemesiz Dalda Edirne Lisesi birinci, Yıldırım Bayazıt Anadolu Lisesi İkinci, Emel ÖzgürlSubaşıay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi üçüncü, Serhat Borsa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi dördüncü, Gençler geleneksel düzenlemeli dalda Edirne Lisesi birinci oldu.

Doğukan Vurgun- Sercan Güder