Halk Eğitim Merkezi'nde üretilen ürünler, depremzedelere ulaştırılacak

Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde üretilen el emeği göz nuru ürünler, ücretsiz olarak oluşturulan sosyal market aracılığı ile kentte misafir edilen depremzede ailelere ulaştırılacak.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Halk Eğitim Merkezi'nde üretilen ürünler, depremzedelere ulaştırılacak

Merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ili etkileyen depremlerin ardından yaraların sarılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Edirne'de Halk Eğitim Merkezî usta öğreticileri, kursiyerler ve gönüllülerin desteği ile üretilen el emeği göz nuru ürünler, depremzedelerin ısınmasına katkı sağlayacak.

Hazırlanan kıyafetler yaş guruplarına göre ayrıldı, ütülendi,  paketlendi ve kutulara yerleştirildi.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık'ın eşi Dilek Kırbıyık, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İlhan Dinç, Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Şehir Gönüllüleri Vakfı Müdürü Hicran Bali kurs merkezini ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

"Edirne'ye 2 bin depremzede aile geldi"

Edirne'ye 2 binden fazla depremzede aile geldiğini söyleyen Dilek Kırbıyık, Mimar Sinan Spor Salonu'nda oluşturulan sosyal market aracılığı ile depremzede ailelerin ihtiyaçlarını ücretiz olarak alabileceğini aktardı.

Marketteki eksikleri tamamladıklarını belirten Kırbıyık, yapılan çalışmalarla birlik ve beraberliğin gücünün ortaya çıktığını aktardı.

Depremzedeler için yapılacak çalışmaları sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve polis eşlerine duyurduklarını söyleyen Kırbıyık, "Yardımlar aktı geldi, sağ olsunlar. Birlik ve beraberliğimizin gücünü orada da gördük. Arkadaşlarımızın bugün buradaki emeği çok büyük ve ihtiyaca yönelik bir emek var. Edirne'mizden deprem bölgesine çok tır gönderdik ama şunu fark ettik. Edirne güvenli bir bölge ve eşine dostuna akrabasına gelen çok oldu. Otellerde kalanları da ziyaret ettik. Anladık ki daha da gelen olacak. O yüzden biz buradaki marketimizi hep beraber güçlendirmeliyiz" ifadelerine yer verdi.

Bugüne kadar yapılan yardımlardan dolayı Edirne halkına teşekkür eden Kırbıyık, marketin güçlü ve zengin olması için yardımların sürmesini istediklerini belirtti.

Edirne'deki kadınların hep birlikte el ele vererek güzel çalışmalar ortaya çıkardığını söyleyen Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, hazırlanan ürünlerin Edirne'deki depremzedelerin dertlerine derman olmasını diledi.

Depremzedeler için çeşitli kıyafetler diktiklerini söyleyen Edirne Halk Eğitim Merkezi Usta öğreticilerinden Fatma Akay, bunun yanı sıra bere, battaniye, eşofman, mont, çamaşır, pijama ve nevresim takımı gibi ürünleri de yaş gruplarına göre paketlediklerini ifade etti.

İçerisinde 8 bin 500 ürünün yer aldığı kutular, oluşturulan insan zinciriyle araca yüklenerek depremzedeler için oluşturulan markete gönderildi.

Özlem Ceylan