Güvenlik güçleri kentte kuş uçurmuyor

Edirne'de güvenlik güçleri tarafından son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda 852 düzensiz göçmen, 39 organizatör ve toplamda 76 terör örgütü mensubu yakalandı.

Güvenlik güçleri kentte kuş uçurmuyor

Edirne Emniyet Müdürlüğü ve jandarma ekiplerince kent genelinde güvenlik önlemleri en hat safhada tutuluyor.

Alınan tedbirler çerçevesinde düzensiz göçün önlenmesine yönelik denetim ve kontrollerini sürdürüyor. Denetimlerde Suriye, Pakistan, Afganistan, Irak, İran ve Filistin uyruklu 852 düzensiz göçmen yakalandı.
                Bir haftalık süreçte, istihbarat, terörle mücadele, kaçakçılık, JASAT, asayiş ve komando timlerince ortak düzenlenen operasyonlarda, insan kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 39 organizatör yakalandı. İnsan kaçakçılığı suçundan gözaltına alınan 39 kişiden 22’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
                Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi. İl Emniyet ve Jandarma Komutanlığı personellerinin bir diğer operasyonunda ise tek seferde
30 FETÖ/PDY terör örgütü mensubu yakalandı.

                Son bir haftalık sınır devriyelerinde ise yasadışı yollardan Yunanistan’a kaçma hazırlığında olan 46 FETÖ/PDY terör örgütü mensubu yakalanarak adalete teslim edildi.

Doğukan Vurgun