Gurbetçiler sınır kapılarındaki geçişlerden memnun

Sıla Yolu Avrupalı Türk Otomobil Kulübü Derneği ve sılayolu.com Kapıkule Sınır Kapısında gurbetçi vatandaşlara yönelik anket çalışması gerçekleştirdi.

Gurbetçiler sınır kapılarındaki geçişlerden memnun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllık izinlerini tamamlayan gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüş yolculuğu sürüyor. Gurbetçiler dönüş yolculuğunda en çok kara yolunu tercih ediyor. Gurbetçilerin en çok geçiş yaptığı sınır kapısı ise Kapıkule olarak ön plana çıkıyor.

Gurbetçi vatandaşların gümrük işlemlerine yönelik Sıla Yolu Avrupalı Türk Otomobil Kulübü Derneği ve sılayolu.com anket çalışması gerçekleştirdi.

Avrupalı Türklerin sıla yolunda karşılaştığı sorunları ve yaşanan mağduriyetleri gündeme getirmek adına yaptığı anket çalışmaları Kapıkule Sınır Kapısında yapıldı.

Sözlü ve yazılı anket çalışmasına katılan gurbetçi vatandaşlarımızın ortak değindiği sorunlar, " Türkiye sınır kapılarında giriş ve çıkışta herhangi bir sorunla karşılaşmadıkları hatta görevlilerin güler yüzle davrandıkları fakat sıla yolu güzergâhı boyunca özellikle Sırbistan ve Bulgaristan sınırlarında aşırı beklemelerden ve rüşvet olaylarından " olarak kayıtlara geçti.

“Türkiye'de herhangi bir sorunla karşılaştınız mı” sorusuna verilen cevap ise 'maalesef gurbetçi oldukları için çeşitli yerlerde kendilerine farklı fiyatlar uygulandığı ve özellikle 2023 yılında Türkiye'de yaşayan bazı kendini bilmezlerin sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlardan dolayı gurbetçi düşmanlığı oluştuğunu' sonucu çıktı.

Sıla Yolu Avrupalı Türk Otomobil Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Koç’un öncülüğünde yapılan anket çalışması sonrası  gurbetçi vatandaşların Kapıkule sınır kapısında çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Sezai Koç yaptığı yazılı açıklamada, “Kapıkule, İpsala, Pazarkule ve Hamzabeyli Sınır kapısında bin kişi ile yapmış olduğumuz Anket çalışmasındaki  amacımız  Avrupalı Türklerin Sılayolu güzergahında ve sınır kapılarında yaşadıkları sorunları tespit etmek ve bu sorunları en aza indirgemesini sağlanmaktır. Anket çalışmamızı Avrupalı Türklerin sorunları ve çözüm önerileri altında raporlaştırıp hükümet yetkililerine sunacağız. Bu yıl Sılayolu güzergahında çok ölümlü kazalar yaşandı bir çok ocaklar söndü. Yaz sezonunda Uçak biletleri fahiş fiyatlardan satılıyor buda karayoluna olan talebin her yıl artmasına neden oluyor. Dolayısıyla karayolunda artan talep de ölümlü kazaların artmasına neden oluyor. Gurbetçilerimiz yaz sezonunda Uçak bilet fiyatlarının makul düzeye indirilmesini istiyorlar. Hükümetimizin seçimlerden önce verilen sözlerin yerine getirilmesini talep ediyorlar. Özellikle 185 gün olayının 30 güne indirilmesinin bir an önce yürürlüğe girmesini istiyorlar.” Dedi.

Doğukan Vurgun