Sevgili Günebakanlar darbuka ritim grubunun gösterileri ilgiyle izlendi

Edirne'de kadınların kurduğu 'Günebakanlar' darbuka ritim grubu, bu yıl ikinci kez geleneksel bahara merhaba şenliğini gerçekleştirdi. 

Sevgili Günebakanlar darbuka ritim grubunun gösterileri ilgiyle izlendi

Edirne'de Suni Gölet Parkı'nda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen geleneksel bahara merhaba şenliği, keyifli anlara sahne oldu. ‘Sevgili Günebakanlar’ darbuka ritim grubunda yer alan kadınlar evlerinden getirdiği yiyeceklerle piknik yaptı. Ardından müzik şöleni ile eğlenceli anlar yaşayan kadınlar, yürüyüşe gelenlerin de ilgisini çekti. Gösterileri görenler de gruptaki kadınlarla birlikte halay çekti, oyun havası eşliğinde eğlenceli bir gün geçirdi.

Edirne Barış Parkı’nda bir araya gelen Günebakanlar darbuka ritim grubunun üyeleri, sergiledikleri performansla yoğun ilgi gördü. Erkeklere özgü bir çalgı aleti olarak bilinen darbukayı başarıyla çalabilen kadınlar; kadınların yapabileceklerinin sınırı olmadığını ve kadınların her işin altından kalkabileceğini göstermiş oldu.

"4 kadınla çıktığımız yolda 100 kadına ulaştık"

Edirne’de 2 yıl önce dört kadın bir araya gelerek ritim grubu kurma kararı aldıklarını belirten grubun üyesi Sevgi Eryavaş, "Daha sonra çalışmalara başladık. Zamanla sayımız arttı. Haftanın belirli günleri bir araya gelerek  hem darbuka çalıp müzik bilgilerini geliştiriyorlar hem de çaldıkları eğlenceli müzikler eşliğinde dans ediyorlar. Kapımız her kadına açık. Herhangi bir kuruma bağlı değiliz ve kendi kendimize bir araya gelip çalışıyoruz. Çok keyifli zaman geçiriyoruz. Her geçen gün büyüyerek 100 kadına ulaştık. Sergiledikleri performansla yoğun ilgi görüyor. Çeşitli şenlik ve eğlencelerde gösteri yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Halkın takdirini kazanan kadınlar, 400 üyeye ulaştıklarında konser vermeyi hedefliyor.

Burcu Temel