Gül suyu ile temizleniyor

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesindeki Selimiye Cami'nde Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle temizlik çalışmaları başladı. Mimar Sinan'ın ‘Ustalık Eseri Selimiye' Ramazan'a hazırlanıyor. Bu kapsamda camideki halılar yıkandı, yüzlerce pencere ile yaklaşık bin adet ampul tek tek silindi.

Gül suyu ile temizleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan hazırlıkları kapsamında İslam coğrafyasının en güzel cami olan Selimiye’de hummalı bir temizlik çalışması var. Bu kapsamda cami içerisinde bulunan yaklaşık bin adet ampul, gül suyu ile tek tek silinerek temizleniyor.

Edirne İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Özpınar her yıl Ramazan Ayı öncesinde yaptıkları temizlik çalışmalarının bu yılda yapıldığını belirterek, temizlik çalışmalarında gül suyu kullanıldığını söyledi.

Müftü Yardımcısı Özpınar şöyle devam etti: “Rahmet ayı Ramazan'ın gölgesini hissettiğimiz şu günlerde Selimiye Cami'mizde ülkemizdeki tüm camilerde olduğu gibi hummalı bir çalışma başladı. Burada görev yapan tüm arkadaşlarımız avizelerin temizliğinden iç dış temizliği yapılıyor. Belirli mekânlar gül suyu ile yıkanıyor. Ramazan hazırlıkları hummalı bir şekilde burada devam ediyor.”

3 Gün Sürecek

Ramazan Ayı içerisinde on binlerce kişi tarafından ziyaret edilen cami içerisinde olduğu kadar dışında da temizlik yapılıyor. 8 kişi tarafından gerçekleştirilen Selimiye Cami’ndeki temizlik çalışması, 3 gün boyunca devam edecek.

Temizlik çalışmalarının bu denli uzun sürmesinin sebebi ise hem çok fazla hassas objenin yer alması, hem de namaz vakitlerinde çalışmalara ara veriliyor olması gösteriliyor. İl Müftü Yardımcısı ise Ramazan Ayı’nda dünyanın hemen her noktasından ziyaretçi akınına uğrayan Selimiye Cami’ni bereket ayına hazır hale getirmek için müftülüğün hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğunu dile getirdi.

EBUBEKİR SIDDIK SEMİZ