Gram altın güne rekorla başladı

Saraçlar Caddesi kuyumcu esnafı Rahmi Çömert, güne yükselişle başlayarak yeni bir rekor kıran altının yıl sonuna kadar 2 bin lira seviyelerini göreceğini belirtti.

Gram altın güne rekorla başladı

Yaz mevsiminin gelmesi ve düğün sezonunun açılması ile altın alacaklar kuyumcuların yolunu tutuyor. Öte yandan kenarda parası olup yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar da piyasa araştırması sonrası tercihini altından yana yapıyor.

Saraçlar Caddesi kuyumcu esnafı Rahmi Çömert, altının hız kesmeden yükselişe devam ettiğini ve yıl sonuna kadar 2 bin lira seviyelerini görebileceğini vurguladı.

“Altın kısa vadede de kazandırmaya başladı”

Gram altının rekor kırdığını ifade eden Çömert, “Evlenecek olanlar acele etsin fiyatlar burada kalmayacak. Altına yatırım yapacaklara fiyatların bu seviyede kalmayacağın söylüyoruz ve acele etmelerini tavsiye ediyoruz. Orta ve uzun vadede yatırımcısına kazandıran altın artık kısa vadede kazandırmaya başladı. Yatırım için 22 ile 24 ayar altın tavsiye ediyoruz. Herkes rahatlığıyla altına yatırım yapabilir.” Dedi.

Güne yükselişle başlayan gram altının 1515 lira civarında işlem gördüğünü hatırlatan Çömert, yukarı doğru ivmelenmenin süreceğini aktardı.

Altının yatırımcısı ve alıcısına kazandırmaya devam edeceğinin altını çizen Çömert, düğün sezonun başlaması ve gurbetçi vatandaşların yurda dönmesiyle beraber arz talebin arttığını kaydetti.

Doğukan Vurgun