Göçmen kaçakçıları ekiplerden kaçamadı: 87 organizatör tutuklandı

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, düzensiz göçle mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Ekipler tarafından son bir ayda göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 169 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Yakalanan şahıslardan 87'si tutuklandı.

Göçmen kaçakçıları ekiplerden kaçamadı: 87 organizatör tutuklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne de düzensiz göçmenler ve göçmen kaçakçılarına yönelik operasyonlar aralıksız olarak devam ediyor. Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tüm imkanlar kullanılarak yürütülen kapsamlı operasyonlar neticesinde düzensiz göçmen hareketliliği bitirilme noktasına geldi.

Yapılan operasyonlarda son 24 saat içerisinde 178 düzensiz göçmen yakalandı ve sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.

Öte yandan ise göçmen kaçakçısı organizatörlere yönelik operasyonlarda göçmen kaçakçılığı suçundan son bir ay içerisinde toplam 169  organizatör yakalandı. Yakalanan şahıslardan 87'si tutuklandı.

Denetim ve kontroller arttırıldı

Kentin işlek noktaları başta olmak üzere birçok noktada görev alan ekipler, yaptıkları denetim ve uygulamalarda taksiler, minibüsler, otobüsler ve şüpheli gördükleri araçları durdurarak inceleme yaptı. Araçlarda bulunan vatandaşlara GBT sorgulaması yapılarak bagajlar kontrol edildi.

Özel harekat polisleri ve jandarma komandoların katıldığı denetimlerde havadan kontroller yapılıyor. Göçmen kaçakçılarına göz açtırmayan ekipler, bu noktada çalışmalarını sürdürüyor.

 Jandarmaya ait helikopter ve cayrokopterlerle düzensiz göçmen hareketinin olduğu noktalar tespit edilerek birliklerin bölgeye hızlıca ulaşması sağlanıyor.

Polis ve jandarma ekipleri, istihbarat ve teknik takip çalışmaları çerçevesinde göçmen kaçakçılarını kıskıvrak yakalıyor.

Çalışmalar çerçevesinde bir ayda göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 169 zanlı gözaltına alınırken,  şüphelilerden 87'si tutuklandı, diğer şüpheliler ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Jandarma ve polis ekiplerinin 24 saatteki denetimlerinde Pakistan, Irak, Suriye, Afganistan, Fas, Libya ve İran uyruklu 178 düzensiz göçmen yakalandı.

Yabancı uyruklu şahıslar, işlemlerin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Haber Merkezi