Göçmen gelinin menüleri ve kendi projeleri ile tasarladığı evi, Edirne'ye birincilik getirdi

Bir televizyon kanalında hafta içi her gün yayınlanan programda haftanın ilk gününün yarışmacısı olan 34 yaşındaki Bulgaristan göçmeni Elis Öztürk Zülf, hafta boyunca büyük ödül için yarışarak kendisini kanıtladı. Menüsünde yer alan 33 çeşit farklı lezzetler ve kendi tasarımından oluşan ev dekorasyonu ile Edirne'ye birincilik getirdi.

Göçmen gelinin menüleri ve kendi projeleri ile tasarladığı evi, Edirne'ye birincilik getirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aslı Hünel ile Gelin Evi, hafta içi her gün Show Tv’de izleyici karşısına çıkıyor. Her hafta 5 ayrı gelinin ev dekorasyonu, çeyizi, düğünü, ikramları ve yaşantısıyla yarıştığı program büyük ilgiyle takip ediliyor. Menüsünde hem göçmen, hem de Edirne'ye özgü lezzetlere yer veren Öztürk Zülf, kente özgü tava ciğerden badem ezmesi ve kavala kurabiyesine kadar birçok lezzetin yanı sıra Bulgaristan'a özgü Lütenitsalı peynirli rüzgar gülü pidesi, Bulgaristan tatlısı olan funiki, Kırcali ve büzme baklavası ile her iki tarafı da en güzel şekilde yansıtarak dikkatleri üzerine çekti.

Show Tv’de ekranlarında yayınlanan Aslı Hünel ile Gelin Evi,yarışmasına katılan 34 yaşındaki Bulgaristan göçmeni ve Edirne'de yaşayan Elis Öztürk Zülf,rakipleri Sedanur Camcı, Canan Şevik,  İremnur Soysal ve Merve Aksu isimli yarışmacılar arasından en çok puan alarak Edirne'ye birincilikle döndü.

Bulgaristan göçmeni olan ve Edirne'de yaşayan 5 yıllık evli 1 çocuk annesi Elis Öztürk Zülf, Yapı ressamlığı öğretmenliği ve mimarlık bölümünden mezun olmanın avantajı ve çeşitli işlerde çalışarak kazandığı deneyimin avantajı ile kendi evini baştan yarattı.  Evinin tepeden tırnağa her köşesini kırarak kendi hazırladığı proje ile yeniden tasarlayan Öztürk Zülf, tam not aldı.  Marifetlerini sergileyerek rakipleri arasından birinci olan Edirneli yarışmacı, büyük zaferi kazandı. Yarışmacılardan 10, Aslı Hünel'den  9 olmak üzere toplam 19 puan alan Öztürk Zülf, yaşadığı deneyimleri ve mutluluğunu anlattı.

Yarışmaya 2 yıl önce başvurduğunu ve o zaman İstanbul'a davet edildiğini söyleyen  Elis Öztürk Zülf,  "Edirne'de çok talep olmadığı için İstanbul'a davet edilmiştim. O zaman kızım küçük olduğu için kabul etmemiştim. Kısa bir süre önce tekrar aradılar Edirne'de ve Trakya bölgesinde çekileceğini söylediler. Kızım da büyümüştü artık engelim yoktu. Görüşmeler yaptık. Evin fotoğraflarını falan attım. Anlaşma yapıldı. Çekim günü kararlaştırıldı ve bilgilendirmeleri yapıldı. Aradıklarında yarışmanın ilk gün bende yapılacağını söylediler. Heyecan yaptık nasıl yetişecek edecek diye. Pazartesi sabah erkenden geldiler çekimler başladı. Hızlı bir giriş yaptık. Kalabalık bir ekip geldi" ifadelerine yer verdi.

 "Menüm haftaya damgasını vurdu"

Menüsünde 33 çeşit farklı lezzet olduğunu söyleyen Öztürk Zülf,  klasik şeyler sevmediğini ve farklılık olması için hem görsel hem de çeşit açısından çok iddialı olduğunu aktardı.  Diğer günlerde bile daha fazla çeşit olmasına rağmen kendi menüsünün konuşulduğunu belirten Öztürk Zülf, "Aslı hanım bile sonraki yorumlarda Elis'in masası çok iyiydi diye söyledi. Ben standart klasik şeyleri pek sevmem bir farklılık olsun istedim. Masamda hem görseli ile hem de çeşitler açısından çok iddialıydı. Masamda 33 çeşit vardı. Hepsi değişik lezzetlerden oluşuyordu. Menümde bahçe salatası çok ilgi gördü. Eşimin işi pazarcılık olduğu için yeşilliklerin hepsi yerli ve kendi mahsulümüzdü. Eşim gece bahçeden topladı salatadaki yeşil soğanları taze olduğu için çok ilgi gördü. Bulgaristan'a özgü göçmen tatlıları çok beğenildi. Lahana sarmasını biz turşu lahanadan yaptığımız için farklı bir tadı vardı. Menümde Hem göçmen lezzetlerine, hem de Edirne'ye özgü lezzetlere yer verdim. İki tarafı da güzel bir şekilde yansıtmaya çalıştım. Tava ciğer olsun badem ezmesi kavala kurabiyesi olsun hepsini kendimiz yaptık. Kahvenin yanında hardaliye ikram ettim" ifadelerine yer verdi.

" Hem sofram hem evimin dekoru birincilik getirdi"

Hem sofrası, hem de evinin dekoru ile diğer gelinlerden farkını gösterdiğini ve birincilik elde ettiğini ifade eden  Öztürk Zülf,  menüde farklı lezzetler sunduğu gibi, evinin de kendi tasarımı ve kimsede olmayan proje eseri olarak ortaya çıkmasının avantajını yaşadığını anlattı.  Evindeki tasarımların insanlara da fikir olduğunu söyleyen Öztürk Zülf,  seyircilerden bu konuda da çok güzel dönüşler aldığını belirtti.

Çeyizinde de geçmişten günümüze gelen her şey olduğunu hatırlatan Öztürk Zülf,  hazır bir şey olmadığını ve hatta göçmen oldukları için çeyizinde çömlek bile olduğunu aktardı.

Evine ve kendisine güvendiği için birincilik beklediğini ve sonuçlarını aldığını dile getiren Öztürk Zülf,  "Çok olumlu dönüşler aldım. İnsanların tepkileri beni çok mutlu etti. Eşim, ailem ve yakınlarım aslında her zaman destek oldu. Ama Gürcistan, İran, Azerbaycan, Bulgaristan'dan yorumların dışında özel mesajlar da aldım. Üniversiteden hocalarım sınıf arkadaşlarım herkes arayıp yazdı. Bu destekler beni çok mutlu etti. Herkes birbirini arayıp benim kazandığımı söylemiş duyan beni arayıp tebrik etti. Kadınları bırakın erkekler bile kahvelerde işyerlerinde oturup izlemişler. Beni arayıp herkes durumu soruyordu. Yarışmanın birincisi olmak hem benim için hem de ailem için çok gurur ve mutluluk verici oldu" ifadelerine yer verdi.

Gençlere ve kadınlara kendilerine güvenmeleri yönünde tavsiyelerde bulunan Öztürk Zülf, başarının sırrının kendine güvenmekten geçtiğini aktardı.   

Özlem Ceylan