Gençlere yönelik'İş Hayatına Uyum Semineri' düzenlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hizmet modellerinden yararlanan ve 18 yaşını doldurduktan sonra reşit olarak yatılı kuruluşlardan ayrılan gençlerin kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olarak ataması gerçekleştirilerek, çalışma hayatlarına başladılar.

Gençlere yönelik'İş Hayatına Uyum Semineri' düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurumdan ayrılıp, iş hayatına atılan gençlere yönelik“İş Hayatına Uyum Semineri” düzenlendi. Edirne'de ilk defa kamu görevlisi olarak işe yerleşen gençlerimize yönelik “İş Hayatına Uyum Semineri/Eğitimi” düzenlendi.

Göreve yeni başlayan gençlerin müstafi olarak devlet memurluğundan ayrılma risklerini engellemek, yeni görevlerine uyumlarını kolaylaştırmak, çalışma koşulları, hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek ve iş hayatına bilinçli ve uyumlu başlamalarını sağlamak amacıyla planlanan seminer, İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç ve Öğretmen Fati Alay tarafından gerçekleştirildi.

Seminerde; Devlet memurları kanunu, kamuda çalışma koşulları, kamu görevlilerinin hak ve sorumlulukları, disiplin soruşturması ve disiplin cezaları, devlet malını koruma ve tasarruf tedbirleri, etkili iletişim ve stresle baş etme, ev ekonomisi, bütçe planlaması, kariyer planlaması gibi konulardan bahsedildi.

Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç; “Çalıştığınız kurumlarda amirleriniz ve mesai arkadaşlarınız ile iyi ilişkiler içinde bulunun. Çalışmaktan ve sorumluluk almaktan çekinmeyin. Bundan sonraki yaşamınızda karşılaşabileceğiniz sorun veya problemlerde bizler her zaman yanınızdayız, sizlere rehberliğimiz her daim devam edecek. Yeni göreviniz hayırlı olsun, hepinize başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Gerçekleşen seminer sonrası Edirne Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Müdür Yardımcısı Sebahattin Bilgiç ve görevli personeller tarafından; gençlerin iş hayatları ve yaşamları hakkındaki soruları cevaplandırılarak, başarılar dilendi.

Haber Merkezi