Genç müzisyenlere ilham oluyor

Trakya Üniversitesi, klasik müziğin nabzını tutmaya ve genç müzisyenlere ilham olmaya devam ediyor.

Genç müzisyenlere ilham oluyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

TÜBAP kapsamında 25-29 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenen Edirne Sahne Sanatları Performansları Çalıştayı’nın kapanış ve 21. Uluslararası Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması Açılış Konseri 29 Mart 2019’da Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sanat Eğitim ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirildi. Edirne Sahne Sanatları Performansları Çalıştayı’nda genç müzisyenler, bir hafta boyunca Türkiye’nin ve dünyanın önemli sanatçılardan birebir eğitim alarak kariyerlerinde önemli bir adım attılar.

Genç Müzisyenler Oda Müziği Yarışması’nın 21.’ni düzenlemekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Edirne Mimar Sinan Rotary Kulübü Dönem Başkanı Hüseyin Serdar Küçüksarılar “Bu akşam burada Keman Sanatçısı Prof. Dr. Cihat Aşkın, Piyano Sanatçısı Prof. Dr. Gülnara Aziz, Viyolonsel Sanatçısı Prof. JiannisToulis, Piyanist Prof. RobertoIssoglio, Flüt Sanatçısı Doç. Başak Ersöz, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Klarnet Sanatçısı Orçun Civelek, Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer’den konser dinleyeceğimiz için çok mutluyuz. Bu kadar üst düzey sanatçı topluluğunun bir araya gelerek Edirne’de konser verecek olmasını şans olarak değerlendiriyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.

Edirne Sahne Sanatları Çalıştayı vesilesi ile yurt içi ve dışından gelen değerli hocalarla, öğrencilerimizin birebir çalışma imkanı bulduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ahmet Hamdi Zafer “Çalıştayımızın kapanış konseri ile aynı zamanda yarışmamızın açılış konserini bir arada gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Aramızda bulunan, dünyaca ünlü Türk müzisyenler ve yurt dışından misafir sanatçılarımıza huzurlarınızda bu çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Keyifli bir dinleti olmasını diliyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Üniversitesi’nden Flüt Sanatçısı Doç. Başak Ersöz A. Vivaldi’nin Flüt ve Orkestra için Sol minör Konçerto Op.10, No.2 “Gece”(RV439), Keman Sanatçısı Prof. Dr. Cihat Aşkın ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Viyolonsel Sanatçısı Prof. JiannisToulis G. Faure’nin“Elegie” Op.24, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Klarnet Sanatçısı Orçun Civelek C.M. vonWeber’in II. Klarnet Konçertosu III. Bölüm “Alla Polacca”, Piyano Sanatçısı Prof. Dr. Gülnara Aziz F. Chopin’in Ballade No.2 Op.38, Piyanist Prof. RobertoIssoglio W.A. Mozart’ın La Majör Piyano Konçertosu No.12 K.414, Keman Sanatçısı Prof. Dr. Cihat Aşkın ve Piyanist Prof. RobertoIssoglio J. Haydn’ın Keman & Piyano Konçertosu’nu icra etti. Sanatçılar eserleri seslendirirken Balkanların en büyük senfoni orkestrası olan Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası, sanatçılara eşlik etti.

Haber Merkezi