Genç Kızılay Edirne Gönüllülerinden gönüllere dokunan etkinlik

Genç Kızılay Edirne Gönüllüleri tarafından 'Verem Savaş Günü' ve 'Beyaz Baston Farkındalık Günü' dolayısıyla kentin en işlek noktalarından birisi olan Saraçlar Caddesinde etkinlik düzenlendi.

Genç Kızılay Edirne Gönüllülerinden gönüllere dokunan etkinlik
TAKİP ET Google News ile Takip Et

'Verem Savaş Günü' ve 'Beyaz Baston Farkındalık Günü' dolayısıyla bir araya gelen Genç Kızılay Edirne Gönüllüleri, Saraçlar Caddesi'nde görme engelli bireylerin günlük yaşantısındaki zorluklara dikkat çekmek amacıyla bir empati standı kurdu.

Gönüllüler, düzenlenen bu etkinlikte, vatandaşlarla bir araya gelerek beyaz baston kullanımıyla ilgili bilgilerini paylaştı.  Etkinlik kapsamında kurulan empati standında, katılımcılara göz bandı dağıtılarak görme engelli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları deneyimleme fırsatı sunuldu. Standın başında görev alan gönüllüler, beyaz baston kullanımının inceliklerini anlatırken, vatandaşlar da bu deneyim sayesinde empati kurma şansı buldular.

Etkinlik, Saraçlar Caddesi'nde ilgiyle karşılandı ve birçok vatandaş, beyaz baston kullanarak günlük yaşamda karşılaşılan engelleri deneyimleme fırsatını buldu.

Ayrıca Verem Savaş Günü' dolayısıyla da Saraçlar Caddesinde bilgilendirme standı kuran Genç Kızılay Edirne Gönüllüleri, broşür dağıtarak vatandaşları bilgilendirdi.

Gönüllüler, standı ziyaret eden vatandaşlara verem hastalığı hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca, hastalığın belirtileri, korunma yöntemleri ve tedavi seçenekleri hakkında bilinçlendirme yaparak sağlıklı bir yaşam için önemli ipuçları da verdi.

Genç Kızılay Edirne Gönüllüleri, stant ziyaretçilerine özel olarak hazırlanan bilgilendirici broşürleri dağıtarak toplumu aydınlatma misyonunu sürdürdü. Broşürlerde, veremle mücadelede alınabilecek önlemler, risk faktörleri ve toplumun bu konuda nasıl destek olabileceği konularında bilgiler yer alıyor.

Burcu Temel