Geleneksel kıyafetli davul-zurna ekibi geleneği sürdürüyor

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin olmazsa olmaz unsurları arasında yer alan davul-zurna ekibi, atadan dedeye, dededen toruna süregelen geleneği yıllardır sürdürmeye devam ediyor.

Geleneksel kıyafetli davul-zurna ekibi geleneği sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne'de yıllardır geleneksel kıyafetleri giyerek eline davul zurnayı alan ekip, kapı kapı, sokak sokak dolaşarak esnafı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne davet ediyor.

Bu yıl yoğun katılımla gerçekleştirilmesi beklenen ve 7 bin biletin satıldığı 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi ortamı şenlendiren davul-zurna ekibi, vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Güreş havalarıyla renkli bir davet sunup esnafı ve vatandaşları güreşlere davet eden davul zurna ekibi, geleneği bozmuyor.

661'inci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, 1 Temmuz Cuma sabahı küçük boyların güreşleriyle Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda başlayacak.

Pazar gününe kadar çeşitli boylarda müsabakaların gerçekleştirileceği güreşlere bu yıl 3 bine yakın pehlivanın katılması bekleniyor.

Edirne Kırkpınar Müzisyenleri Derneği İkinci Başkanı Alaattin Zurnacı, Kırkpınar'da şef olarak görev yapmanın gurur verici olduğunu ve sağlığı el verdiği sürece yağlı güreşe hizmet etmek istediğini söyledi.

12 yaşından beri dedelerinden ve babasından görerek merakla davul çalmaya başlayan Okan Aldırmaz, o günden sonra Kırkpınar yağlı güreşlerinde davul zurna çalmaya başladığını aktardı.

Bu mesleği severek yaptığını belirten Aldırmaz, Amcası ve ustalarını örnek alarak en iyi şekilde görevini yerin getirme gayreti gösterdiğini söyledi.

Özlem Ceylan