Gelen mesajla hayrete düştüler

Edirne'de yaşayan Cemre Nur Kala ve eşi Zeynep Kala, cep telefonlarına gönderilen mesaj ile büyük şok yaşadı. Siyasi partiden gelen mesaj üzerine E-Devlet sistemini kontrol eden çift onay vermedikleri halde DEVA Parti'sine üyelik kaydının oluşturulduğunu gördü ve bu olay üzerine harekete koyularak Cumhuriyet Başsavcılığı'na DEVA Partisi hakkında suç duyurusu gerçekleştirdi.

Gelen mesajla hayrete düştüler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’de yaşayan Cemre Nur ve Zeynep Kala çifti telefonlarına gelen siyasi parti mesajı üzerine hayrete düştü. Herhangi bir siyasi parti üyelik kaydı bulunmayan çift E-Devlet üzerinden kontrol ettiklerinde çiftin onayı olmadan DEVA Partisi’ne üyelik kaydını yapıldığını fark etti.

E-Devlet üzerinden kayıtlarının yapıldığına dair evrakları çıkarıp konuyu yargıya taşımak isteyen Kala çifti, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak üyelik kayıtlarının kendilerinden onaysız bir şeklide yapıldığını ve yasal işlemlerin yapılması için konunun takipçisi olacaklarını belirtti.
         TC kimlik numaraları kullanılarak kendilerinden habersiz DEVA Partisi’ne üye yapıldıklarını iddia eden Edirne’de yaşayan Cemre Nur Kala, bizlerin adına TC kimlik numaralarımızı kullanıp bizi parti üyesi olarak göstermişler, gerekli yasal işlemlerin başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunup yasal işlemlerin başlatılması için harekete geçtiklerini vurguladı.

"Hiç alakamız yoktu çok şaşırdık"

Cep telefonlarına gelen mesaj ile birlikte hayrete düştüklerini söyleyen Kale,

"Ben çifte vatandaşım, Avusturya’da doğdum, Türkiye’ye yerleştim. Benim ve eşimin herhangi bir siyasi parti üyeliğim bulunmamasına rağmen cep telefonumuza mesaj geldi. Bizim TC kimlik numaralarımızı kullanarak DEVA partisine üyelik kaydı yapılmış bizim adımıza ve üyelik oluşturulmuş. E-Devlet üzerinden sorgulama yaptığımızda herhangi bir siyasi parti ile alakamız olmadığı halde üyelik kaydımızın olduğunu gördük. 24 saat geçmeden bu duruma müdahale etmek için Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulunduk. Değimi yerinde ise namusumuz olan TC kimlik numaramızı hiçe sayıp bizlerin adına imza atıp bizleri DEVA partisi üyesi olarak gösterdiler. Bizlerin onayı olmadığı halde bu şekilde üyelik kaydı yapılmasına karşı bunlara taviz vermeden karşılarında durmaya devam edeceğiz. Yasal olmayan bir şekilde bizi partilerine üye yapanların amaçlarının ne olduğunu anlayamadık.  Cep telefonlarımıza gelen üyelik ve sandık görevlisi mesajını gördükten sonra gerekli yasal işlemlerin başlatılması ve bu şekilde insanların onayı olmadan siyasi parti kaydı yaptıkları için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak bu konu hakkında itirazlarımızı yaptık. Bu tür hareketler ile siyaseti kirletiyorlar. Bunlara karşı durmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Doğukan Vurgun