Gelen mesajı tıkladı 13 saniyede 492 bin TL dolandırıldı

Edirne'de yaşayan S.K., telefon dolandırıcılarından gelen mesajı tıkladı, 492 bin lira dolandırıldı. Her şeyin 13 saniyede olduğunu belirten S.K.,'Bankadan arıyoruz hesabınızı patlatmak istiyorlar size attığımız mesajı tıklayın. Gelen mesajı tıkladım, hesabımdaki 492 bin TL'nin, çekildiğini öğrendim 'dedi.

Gelen mesajı tıkladı 13 saniyede 492 bin TL dolandırıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edirne’nin Doyran köyünde çiftçilik yapan S.K.,  telefon dolandırıcıların ağına düştü. S.K.’yı telefonla arayıp kendisini banka görevlisi olarak tanıtıp, mesaj attı. Gelen mesajı tıklayan S.K., bir gün sonra bankaya gidip hesabından 492 bin TL’nin çekildiğini öğrenince soluğu savcılıkta aldı.

‘13 saniyede 492 bin tl dolandırıldım’

Kendisine bankadan geldiği söylenen mesajı tıklayarak onaylamasının ardından 13 saniyede hesabından 492 bin TL çekildiğini belirten S.K., “Bankadan arıyoruz hesabınızı patlatmak istiyorlar size attığımız mesajı tıklayın. Bende arayan numaraya baktım, 444’lü numaradan arıyorlardı, tıkladım. Daha sonra bankaya gittim hesabımdaki 492 bin TL’nin, çekildiğini öğrendim. Her şey o kadar hızlı oldu ki, 13 saniyede banka hesabımda bulunan 492 bin TL paramı çektiler” dedi.

‘Anne baba adıma kadar kimlik bilgilerimi bilmesi beni ikna etti’

Telefonla arayan dolandırıcının  kimlik bilgilerini bire bir bilmesinin kendisini ikna ettiğini söyleyen S.K., “Telefonda beni ikna etmelerinin en büyük nedeni, anne-baba adıma kadar her şeyi bire bir bana söylemeleri oldu. Sonra telefona baktığımda zaten numara 444’lü olması da bankadan arandığımı düşünmeme neden oldu. Dolandırıldığımı öğrenince hemen savcılığa gidip şikayetçi oldum.” diye konuştu.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı S.K.,’nın şikayeti üzerine  jet hızıyla soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcısı Gürkan Işık’ın talimatlarıyla Osmaniye Kadirli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ile koordineli çalışma başlatıldı.

Ekiplerin düzenledikleri operasyonlarda, F.Ç - İ.Ş - E.A - M.C.B., gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan şüphelilerden , E.A ve F.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, İ.Ş ile M.C.B., adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

‘492 bin TL parasını geri aldı’

Yürütülen çalışma sonrası şüphelilerin hesaplarına bloke kondu ve hesaplarında bulunan S.K.’nın 492 bin TL’si kurtarılarak kendisine iade edildi. Parasını geri almanın mutluluğunu yaşayan S.K., emeği geçen adliye ve kolluk görevlilerine teşekkür edip, “Araba almak için biriktirdiğim paramdı. Başta sayın savcım olmak üzere herkese çok teşekkür ederim. Telefonlarınıza gelen mesajları sakın tıklayıp bilgileriniz paylaşmayın. Ben paramı geri aldığım için çok mutluyum.” dedi.

İpek Esma Çeşme